Cum să te pregătești pentru o sedinta de makeup

Sunt anumite lucruri pe care makeup artistul vostru nu le poate corecta pe loc în timpul unei ședinte de machiaj, oricât de priceput ar fi și oricât de bune și profesionale ar fi produsele.

Să le luăm pe rând:

  1. Exfolierea tenului Mi s-a întâmplat de câteva ori ca fondul de ten să nu se așeze deloc așa cum mi-aș fi dorit, mai ales în zona nasului și asta pentru că tenul era încărcat cu “piele moartă” și parcă năpârlea 🙂 Există 2 tipuri de exfoliere: mecanică și chimică. Dacă aveți o rutină de îngrijire a tenului, atunci v-aș sfătui să optați pentru exfolierea chimică, care e mult mai blândă și cu rezultate mai faine, doar că necesită timp pentru a avea rezulatele dorite. Cu marea mențiune, că e neapărat nevoie să folosiți o cremă cu SPF, altfel faceți mai mult rău. Vă voi povesti mai multe despre produse care ajută la peeling chimic într-o postare viitoare. Exfolierea mecanică, adică folosind o cremă abrazivă, poate sparge capilarele dacă nu e facută îndeajuns de gentil. Cu toate astea, cu 2-3 zile înainte de programarea la makeup, este necesar o exfoliere, chiar și mecanică, cu mișcări circulare și blânde, care să îndeparteze celulele moarte și să pregătească tenul pentru machiaj. Dacă nu aveți în casă o cremă abrazivă, atunci zațul de cafea sau puțin mălai va face foarte bine treaba. Astfel, fondul de ten se va contopi frumos în machiaj și va rezista mult mai mult.
  2. Hidratarea În dimineața întâlnirii cu makeup artistul, pe tenul umezit, puneți o fiolă de acid hialuronic sau o crema hidratantă, indiferent de tipul vostru de ten. Chiar dacă și makeup artistul va pregăti tenul pentru machiaj, folosind o cremă hidratantă, e nevoie de mai mult timp pentru ca aceasta să intre bine în piele. Nu uitați de buze! Și beți multă apă! Nu numai în dimineața respectivă :))
  3. Veniți nemachiate Ideal, așa cum vă povesteam aici, orice ulei demachiant sau apă micelară ar trebui îndepărtat cu un gel de curățare. Ori pe scaunul de machiaj e cam greu să urmezi și al doilea pas. În plus, timpul petrecut pentru machiaj va fi mai scurt.
  4. Mergeți la proceduri cosmetice sau încercați produse cosmetice noi, însă cu 2-3 săptămâni înainte de ziua programării. În caz de reacție alergică, să fie îndeajuns timp pentru ca tenul să își revină.
  5. Anunțați makeup artistul daca aveți alergii sau vi se irită ochii ușor. Lacrimile îngreunează enorm munca, iar makeup artistul va ști să nu insiste în anumite zone și va fi pregătit pentru a opri lăcrimarea.

Sper că v-am fost de folos!

Cu drag,

Maria sau MG Makeup Artist

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *