Tu te demachiezi corect?

Pentru a fi sigure că nu dați greș și că tenul vostru va arăta mereu curat, vă sfătuiesc să urmați metoda double cleansing. Mai pe românește, metoda în doi pași:

  1. Demachierea tenului cu un ulei sau o apă micelară. De preferință, uleiul să fie de de măsline,  avocado, de semințe de in, de orez, de semințe de dovleac, de migdale dulci, din samburi de caise. Le găsiți la orice magazin naturist sau farmacie. Atenție la uleiul de cocos, foarte îndrăgit de toată lumea, care ocluzionează și astupă porii. Eu il folosesc mai degrabă pentru corp decât pentru față.  Dacă folosiți o apă micelară, grijă mare la ingrediente: să nu conțină alcool, parfum și uleiuri. Eu folosesc apa micelară pentru ten sensibil, de la Elmiplant. E corect formulată și nu costă o avere.

2. Limpezirea, folosind un produs de curățare cu un PH neutru, cu spumă redusă, fără alcool sau parfum/uleiuri esențiale. Apa micelară demachiază, nu spală. E greșit să o lăsăm pe piele, chiar dacă firmele vor să ne facă să credem că nu e nevoie de limpezire. In DM găsiți gelul Balea Med Sensitive, un gel de spălare cu glicerină, hidratant, dar ușor. Ieftin, doar 10 lei, și bun și nu conține parfum, coloranți, conservanți, uleiuri eterice, gluten, silicon sau ulei de parafină. Il aplic dimineața și seara pe tenul umed și masez până face o spumă, apoi clătesc cu apă caldă.

 

Dacă nu vă machiați în timpul zilei, săriți direct la pasul doi!

Cu drag,

Maria sau MG Makeup Artist

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *