Haine urbane pentru amazoane – interviu cu Iuliana Pîslaru

Plimbându-mă prin Iulius, pe la un târg, am dat de Iuliana și de creațiile ei drăgălașe. Mi-a plăcut că emana energie pozitivă și parcă se vedea asta și în hainele făcute de ea.

Am întrebat-o dacă a studiat în domeniu și mi-a zis că nu, ea face haine din plăcere. Am aflat că pregătește o nouă colecție de iarnă și am zis că trebuie să o împart și cu voi.

 

IuliaNume și Prenume: Pîslaru Iuliana

Zodia: Rac

Culoare preferată: Negru

Melodie preferată: Nu am o melodie preferată, când lucrez cel mai mult îmi place să ascult muzică jazz.

Website/Facebook: https://www.facebook.com/iulianapislaru

Locație magazin: Momentan mă puteți găsi atât în mediul online cât și la târgurile handmade.

 

 

 

De când ai început să creezi haine?

Sunt mai mult de opt ani de când am început să experimentez cu foarfecele și cu mașina de cusut. La început am croit haine pentru mine, pentru sora mea și pentru prietene, dar în timp căpătând din ce în ce mai multă îndemânare și încredere am dat startul unui mic brand de haine.

15319279_1275333739199482_962874981901050511_nColecție FW 16-17

Care a fost motivul pentru care te-ai orientat spre design vestimentar?

Cumva, fără să realizez, înclinația mea artistică a mers în direcția designului vestimentar, iar decizia de a face din asta un job s-a produs în timp. Unul din primele lucruri care m-au înfluențat a fost diriginta mea din liceu, o doamnă cu un stil vestimentar impecabil. Țin minte că abia așteptam orele ei pentru a vedea cum s-a mai îmbrăcat, cum și-a mai asortat bijuteriile cu ținuta sau geanta cu  pantofii. De la ea am căpătat dragostea pentru fuste și rochii; doar o dată sau de două ori am văzut-o purtând pantaloni. Cred că m-am apucat de croit și  pentru că îmi doream să arăt la fel de chic ca ea.

Iulia FW 2016-2017Colecție FW 16-17

Ce parere ai despre piața din Romania? Ai fost tentată să încerci piața din afara țarii?

În România multă lume încă merge la sigur alegând să se îmbrace din magazinele bine cunoscute din malluri; este ușor să ai totul la îndemână într-un singur loc și să alegi din multitudinea de modele în tendințe. Însă observ că piața pentru produsele lucrate manual este în creștere. Întâlnesc din ce în ce mai multe femei care caută alternative la ceea ce le oferă mallurile și care sunt foarte încântate când descoperă artiști, designeri sau artizani care lucrează produse unice și de calitate.

În viitor mi-ar plăcea să vând și în afara țării, însă pentru moment îmi doresc să mă concentrez pe piața de la noi.

Oferi și comenzi personalizate?

Da, lucrez și la comandă deoarece fiecare femeie are o siluetă unică, iar hainele trebuie să se așeze frumos, să fie confortabile și să avantajeze punctele forte ale fiecăreia. Ce ofer mai exact prin comenzile personalizate este un sfat cu privire la ceea ce stă bine sau nu fiecărei femei. Astfel aleg din hainele pe care le creez acele piese care pun în valoare silueta respectivă sau fac mici modificări hainelor pentru a se așeza cât mai bine.

12119110_978846055514920_3865850614221867398_nColecția F/W 2015

De unde te inspiri?

Inspirația vine de peste tot, însă cel mai mult mă inspiră materialele pe care le aleg.

Care e publicul tau țintă?

Publicul meu țintă sunt femeile ”amazoane”, așa îmi place să descriu femeile care îmi poartă hainele. Fie că sunt tinere studente, mame, femei de carieră, antreprenori sau toate în același timp, sunt femei active, puternice, talentate, dedicate și în același timp feminine, jucăușe, pentru care hainele sunt obiecte prin care îți expimă personalitatea.

12096220_978846242181568_401639631107472629_nColecția F/W 2015

Dacă ar fi să alegi o piesă vestimentară sau accesoriu pe care ai pune cea mai mare importanță intr-o tinută, care ar fi aceasta?

Nu-mi place să acord o importanță deosebită unui anumit obicet vestimentar sau accesoriu. Pentru mine nu există așa zisele  ”must have-uri”. Fiecare femeie este unică și ceea ce îmi place mie s-ar putea să nu-i placă altei femei sau să nu o avantajeze.

Ce planuri de viitor ai?

Planuri de viitor sunt multe, însă pentru că ceea ce fac este un business care crește cu pași mici  le voi realiza pe toate în timp. În viitorul apropiat am două obiective pe care vreau să le ating. Unul ar fi să lansez un site pentru a face cât mai accesibilă povestea hainelor pe care le creez, iar celălalt ar fi să reușesc să-mi mut atelierul într-un spatiu mai mare.

 

Alina

One Comment

  1. Felicitari pentru articol.
    Este foarte bine structurat si totodata foarte detaliat.
    Ca si sfat, ti-am fi recunoscatori daca ai putea adauga mai multe imagini.
    Numai bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *