Kama-Bag – accesorii practice semnate Andi Takács

E perioada sărbătorilor și începe nebunia cu darurile de la Moș Craciun. De multe ori suntem tentați să cumpărăm cadouri numai de dragul de a cumpăra și în situațiile acestea ne trezim cu o casă plină de lucruri inutile. Anul acesta vă propun să vă orientați spre lucruri frumoase dar și practice. De aceea v-am pregătit un interviu cu Andi Takács, designerul Kama-Bag.

Aceste genți mi-au atras atenția pentru că, pe lângă faptul că sunt “stylish” și “la modă” sunt și practice. Poșetele mici au rol de borsetă, ceea ce ajută enorm de mult dacă vrei să mergi la un concert sau ai chef să dansezi și nu vrei să iți bati capul cu o geantă care nu stă bine pe umăr sau e incomodă și voluminoasă. Geanta mare se poate folosi ca și o plasă șic din piele când ai ceva ușurel în ea sau ca și ghiozdan când deja e încărcată cu tot felul de lucruri și nu mai vrei să te chinui să o porți în mână.

Acestea fiind spuse, vă las să citiți interviul si sa admirati frumoasele Kama-Bag.

 

Zodia: Pesti

Culoare preferata: Fuchsia

Melodie preferata: André Rieu – Golden Melody

Motto: We Don’t See Things As They Are, We See Them As We Are

Website/Facebook: http://bit.ly/kama-bag http://www.kamaloveon.ro/

15554970_10210699187811730_1582324400_n

 

  1. Când ai desoperit pasiunea pentru design?

Eram destul de mică atunci când am început să creez haine și accesorii pentru păpuși. Nu puteam să mă limitez la singura ținută cu care primeam păpușile, așa că experimentând cu resturi de materiale și ornamente am reușit să obțin look-uri în miniatură cu totul deosebite. Inspirația și susținerea a venit totuși din familie: din partea bunicii, care cosea zilnic la mașină în timp ce eu mă jucam cu colecțiile ei de nasturi de epocă, din partea mătușii mele, care m-a învățat să cos elegant cu mâna și nu în ultimul rând, din partea tatălui, un artist care meșterea în continuu ceva prin casă și ne surprindea mereu cu soluții creative.

kama-bag

  1. De ce ai ales accesorii?

Nu am ales accesorii, accesoriile m-au ales pe mine. Îmi place la nebunie să creez haine, dar mi se pare fizic imposibil să te ocupi de întregul proces de creație pe cont propriu și nu vreau să fac compromisuri. Tocmai de aceea, îmi place să investesc în colaborări, în funcție de oamenii pe care îi întâlnesc în calea mea. Parteneriatele pe care le-am avut până în momentul de față la nivel de îmbrăcăminte nu au fost în concordanță cu principiile mele și nu am dorit să forțez lucrurile. De aceea, mi-am propus să fac o pauză la acest nivel, până când totul se așează armonios. Până atunci, simt că la nivel de accesorii există un potențial foarte mare și sunt mulțumită de felul în care se desfășoară această activitate la nivel de colaborări.

 

  1. Ce te diferențiază de piața actuală a Clujului respectiv a României?

Consider că este foarte important motivul pentru care faci ceva și nu ceea ce faci în mod concret. Nu mă laud cu accesoriile mele ca fiind ceva ce nu s-a mai văzut vreodată pe piața locală, deși la început mi se părea că nu se mai găseau astfel de genți în România. În schimb, pentru mine este foarte important ca un obiect să fie estetic și să te inspire, chiar dacă are un scop practic.

Gândiți-vă cum vă face să vă simțiți o cameră simplă cu o canapea extensibilă, un televizor și tipica masă de cafea – pare să fie o imagine completă pentru tot ceea ce ar trebui să conțină o sufragerie. Mie, în schimb, mi-ar plăcea să vă invit într-un spațiu de poveste în care să simțiți că fiecare obiect vă transmite ceva prin culoare, textură sau formă și că este vorba de un ansamblu armonios însuflețit de energia individuală. S-ar putea ca cei care ați fost la mine acasă să înțelegeți mai bine la ce mă refer.

Asta caut să transmit și prin creațiile mele. Într-adevăr, gentuțele Kama-Bag sunt un accesoriu foarte practic, iar cei care ați purtat borsete în tinerețe, știți la ce mă refer. Dar dacă le combinați chiar și cu o ținută simplă și vă alegeți piese în concordanță cu propriul suflet, veți vedea că și vestimentația poate fi savurată, la fel ca orice altă plăcere a vieții. În afară de latura estetică, caut de asemenea să folosesc materiale de calitate și cât mai naturale, dar cu implicații cât mai ecologice. Astfel, pielea folosită pentru genți provine în mare parte din resturi de producție care altfel și-ar pierde valoarea și ar ajunge la gunoi.

kama-bag2

  1. Ce te inspiră?

Visele, astrologia, spiritualitatea și starea de armonie, adică tot ceea ce este dincolo de simțuri și frumosul în general.

 

  1. Care este publicul tău țintă?

Mă adresez femeilor moderne cu aspirații înalte. Nu contează vârsta fizică, ci vârsta sufletului și ceea ce aleg să simtă și să transmită aceste persoane.

 

  1. De care din creațiile tale ești cea mai mandră?

Îmi plac foarte mult gentuțele care se poartă pe șolduri și talie, în loc de curea, și în care îți încap cheile, telefonul și banii, fără să mai cari după tine o geantă propriu-zisă. Dar în ultima vreme am încercat să duc multifuncționalitatea la alt nivel – Silver Gretchen reprezintă foarte bine această dorință a mea. Atunci când o port, simt că îmi pune în valoare stilul meu personal, mă face să mă simt răsfățată, iar versatilitatea ei îmi permite s-o port în cel puțin 3 feluri diferite.

kama-bag_large

  1. Ce planuri de viitor ai?

Îmi dorec foarte mult să mă dezvolt pe partea de parteneriate și să colaborez cu succes cu cât mai mulți oameni care îmi împărtășesc viziunile și pasiunea pentru creație. Chiar mi-ar plăcea să-i invit pe toți cei care sunt interesați de colaborări, să-mi scrie la adresa kamaloveon@gmail.com

Cred că artiștii din România ar avea mai mult de câștigat, dacă și-ar uni forțele și ar acționa la unison într-o anumită direcție, în loc să consume energie la nivel de competiție.

15570976_10210695549120765_1861246767_n

 

Cu drag,

Alina.

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *