Pantofi sport – ghid de bună purtare

De ceva vreme lumea a început să poarte pantofi sport cu haine care nu sunt sport. Combinațiile sunt interesante și dau o altfel de siluetă față de cea cu care am fost obisnuiți. Inițial am ignorat trendul, dar trebuie să recunosc ca e practic și îmi place cum combină frumosul cu utilul. Îți dă ocazia să ai o bluză elegantă și să ai în același timp pantofi incredibil de comozi. How can you say no to that?!

Pentru ca e un trend relativ nou și am impresia că pot să o dau în bară foarte ușor, m-am gândit să gasesc mici “rețete” sigure care pot fi aplicate pentru a avea o ținută impecabilă.

  1. Pantofii sunt singurul element sport din ținuta ta

Alege o pereche de pantofi sport și asortează-i cu haine care nu sunt pentru sport. Scopul este să ai un look casual dar totusi elegant și de efect. Nu vrei să arași ca și cum ai ieșit din sala de aerobic.

Poți să optezi pentru o pereche depantaloni cu un croi pe corp si un top simplu sau pentru blugi skinny dar cu un top cu detalii interesante.

pantofi sport - haine croite

2. Experimentează cu culori

Pantofii sport albi te duc un pic cu gandul la ținutele clasice de sport. Pentru a iesi din acea zonă incearcă să alegi pantofi colorați. Inițial vei fugi de culori, dacă nu ești obișnuită, dar crede-mă, it will get addictive.

pantofi sport colorati

 

3. Totul depinde de ocazie

Poți să optezi pentru o pereche de pantofi sport cu efect metalizat. Nu trebuie să iți fie frică să îi folosești ca element statement al ținutei tale. Sunt clar o alegere aparte și se potrivesc pentru o ieșire de seară sau in club. Ceea ce poate ar fi bine să eviți e să porți combinația asta la servici sau la un interviu.

pantofi sport metalici

4. Nu intra în zona retro

Vei risca să atragi poate prea multă atenție (nu în sensul bun), în momentul în care vei asorta o pereche de pantofi sport colorați cu haine la fel de colorate din garderoba ta. Daca vrei să eviți acest lucru încearca să folosești haine cu un croi modern, cât mai structurat.

pantofi sport - croi modern

 

5. Arată-ți gleznele

Evita pe cât se poate sosetele care acoperă gleznele. În acest fel vei pastra ținuta modernă. Acest mic detaliu iți va da iluzia de picioare mai lungi. Dacă ești mică de înalțime și vrei să îți lungești și mai mult aspectul picioarelor atunci încearcă să sufulci un pic tivul pantalonilor sau să porți fuse mai scurte.

pantofi sport - picioare alungite

6. Curățenia contează

E de la sine înțeles că trebuie să fie curați pantofii. poate la o pereche de bocanci asortați cu haine de camuflaj sau la o pereche de skater shoes se mai poate ierta petele de noroi ocazionale, dar pentru situația asta sunt excluse.

Aici merită spus că e recomandat să nu porți pantofii tai sport si la servici si la aerobic. E o metodă simplă de a evita uzarea lor și pentru a-i ține mai ușor curați.

7. Poartă-i cu fuste și rochii

Treci peste hopul cel mai mare și asortează-i cu o fustă sau o rochie mai eleganta sau cu un croi mai aparte. Știu, e mai la îndemână să îi asortezi cu pantaloni dar se merită să încerci 😉

pantofi sport cu fuste sau rochii

8. Simte-te bine

Până la urmă cel mai important lucru e să te simți bine. Experimentează ca să iți dai seama ce îți place! După ce știi clar ce te face să te simți confortabilă stick to that. Nu trebuie să porți ceva numai pentru ca e “la modă” sau “cool”. Adaptează moda la preferințele tale și vei fi mult mai mulțumită.

pantofi sport - fii fericita

 

Cu drag,

Alina

 

Surse:

http://www.instylemag.com.au/article/fashion-how-to-5-rules-for-wearing-sneakers

http://clintonkelly.com/fashion-style/3-style-rules-to-wear-sneakers-and-still-look-chic

http://www.whowhatwear.co.uk/rules-of-wearing-sneakers

Surse poze:

https://ro.pinterest.com

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *