11 lucruri pe care le poți face cu bradul de Crăciun după sărbători

brazi-abandonati11_resize

Au trecut sărbătorile, iar acum a venit vremea să ne luam la revedere de bradul din living. Da, era frumos la început, dar acum se usucă încetul cu încetul și va fi o bătaie de cap. Toate tomberoanele vor fi aglomerate de brazi, știm, așa e în fiecare an.

La mine în familie se păstra bradul până la Sfântul Ion și apoi ne despărțeam fără pic de milă de el. Câteva ace mai rămâneau agățate în mochetă ca amintire a sărbătorilor, dar și ele erau repede eliminate.

Anul acesta vă propun câteva metode prin care se poate refolosi bradul de Crăciun după ce au trecut sărbătorile. Sper să gasiți printre ideile culese de mine măcar una care să vă mulțumească și pe care să o aplicați.

1. Protecție pentru plantele perene

Dacă ai o grădină cu flori sau tufișuri sau dacă ai plantat ceva pe balcon și vrei să protejezi plantele de iarna grea, atunci poți să pui crengile de brad peste plante. Acestea vor feri plantele de gerul aspru.

2. Casă pentru păsări

Dacă vrei să ai mereu păsări în curte sau pe balcon, atunci poți să tai crengile bradului, lăsând doar 20-25 cm. Trunchiul il fixezi în pământ sau într-un ghiveci. Păsări se vor strânge în mod natural pe brad pentru “o poveste”.

În cazul în care acestea sunt un pic timide, le poți încuraja cu un pic de mâncare. Cea mai simplă metodă este să lipești o farfurioară de plastic pe care să le pui semințe.

divan pentru pasari

3. Decor pentru grădină

O grădină cu flori poate fi scoasă în evidență dacă e înrămată corespunzător. Tot ce trebuie să faci e să tai trunchiul în rondele și să împrejmuiești grădina de flori cu ele. Dacă ai un brad mai mare sau mai mulți brazi poți să tai trunchiul în bucăți mai lungi pentru a face un gard mai înalt.

decor gradina din rondele lemn

5. Îngrășământ pentru grădină

Crengile se pot arde și cenusa poate fi împrăștiată peste pământ. Cenușa va îmbogați pământul.

O altă variantă este să faceți compost din crenguțele subțiri și ace.

6. Arome

Acele se pot strânge în punguțe de material. Ele au un miros plăcut și se pot pune între haine, în dulap sau se pot lăsa în cameră pentru a păstra mirosul de iarnă pentru mai multă vreme.

7. Coastere (suport pentru pahare)

Se pot tăia rondele din trunchiul pomului pentru a face coastere. Rondelele pot fi lăcuite sau pictate. E un proiect foarte frumos care se poate fece cu toata familia.

Avantajul este ca fiecare se va simți un pic mândru când vă pune paharul pe coasterul facut cu propriile mâini și nu trebuie să insiști de fiecare dată ca lumea să fie atentă cu mobila 😉

coaster

33fd0a9dbdd421523697440f8230bf4c

8. Suport decorativ

Dacă ai folosit trunchiul pentru a face coastere sau pentru a înrăma grădina, atunci poți să tai rondele din crengi. Aceste rondele le lipești pe o bucată de carton sau pe un suport vechi din plastic.

Acum poți să servești mâncarea caldă pe un suport atât practic, cât și estetic.

fund de lemn

9. Elemente de decor pentru casă

Sunt foarte multe feluri în care se pot folosi rondelele de bar pentru a decora pereții. Se pot picta, desena cu creion sau cu marker, iar apoi se pot lipi direct pe perete sau pe un suport care se atârnă.

6a07a8a619bb65e63642b58991fd8b92

 

decor perete 2

decor perete 3

 

decor perete 4

10. Rame 

Cu rondele de brad se pot decora rame de oglinzi, tablouri sau poze:

rama

rama2

11. Podea sau potecă din rondele

Dacă vreți să încercați un proiect mai mare ,atunci vă recomand să taiați rondele din tunchiul și crengile bradului și să le folosiți pentru a decora suprafețe mari. Pentru acest proiect e foarte important ca rondelele să fie egale. După ce ați aranjat toate rondelele în ordinea dorită se toarna cu grijă rășină peste ele. Efectul va fi spectaculos.

Varianta pentru începători e să folosiți rondelele pentru a marca o potecă pe langă casă. E mult mai ușor pentru că în loc să folosiți ca “lipici” rășină, se poate folosi chit sau pământ bătătorit.

podea

poteca 3

poteca

poteca2

Cu drag,

Alina

 

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *