Uggs: de ce sa te feresti de ei si ce trebuie sa stii inainte sa ii cumperi

Uggs

În acest an au revenit “cizmele” Ugg. Cuvântul este pus în ghilimele pentru că inițial au fost gândiți ca și pantofi de casă călduroși, de aceea se poate observa și talpa clasică de șlap de casă, făcută din spumă.

În ciuda faptului că au fost creați pentru interior sunt purtați excesiv în exterior, fiind în opinia mea cea mai reușită tentativă de a găsi o încălțăminte de iarnă care să fie la fel de inestetică și nefeminină ca și vestiții crocs.

6a00d8345194a469e20120a666f07d970cAcum gurile rele vor spune că există și crocs îmblăniți. Da, așa este, dar aș fi preferat să ii șterg definitiv din memorie.

wool crocsSă nu mă înțelegeți greșit, nu consider că acești șlapi de gumă sunt degeaba. Părinții mei au ceva similar pentru gradină și sunt minunați mai ales când e noroi. Totuși de la grădină până în centrul orașului e cale lungă.  La fel e și cu ieșitul afară în botoșei de casă.

Știu, fanii Ugg nu se lasă înduplecați pentru că “e timpul să facem ceva și pentru noi”, “să ne gândim la comoditate și la încălțăminte practică și nu la fashion”. Uggs vin ca o salvare: “sunt comozi și sunt călduroși”.

Gusturile nu se discută. Punct. De aceea propun să discutăm despre lucruri concrete.

1. Miros

Aceste cizme se recomandă a fi purtate  fară șosete, ceea ce duce la un miros îngrozitor după un timp. De asemenea sunt foarte călduroase și piciorul transpiră foarte tare.

Persoanele care poartă foarte des aceste cizme trebuie să le curețe cu un spray special pentru pantofi pentru a elimina bacteriile și pentru a evita formarea ciupercilor pe picior.

2. Sunt practice?

Nu, nu sunt la fel de practice pe cât par. Dacă nu e destul de joasă temperatura atunci simți că îți iau foc picioarele, iar dacă plouă sau ninge se udă și absorb umezeala.

3. Sunt sănătoase?

Fetele care mizau pe confort trebuie să știe că un pantof cu toc de 2-3 cm e sănatos și o pereche de cizme Ugg nu sunt. De ce? Piciorul nu e susținut bine în aceste cizme. Ele nu sunt menite să fie purtate perioade lungi de vreme. Da, pare să fie un rai pentru picioare, dar vorba veche se aplică: prea mult bine strică. Piciorul stă prea lejer și se poate mișca în cam orice direcție, ceea ce poate să cauzeze ca scobitura labei piciorului să își piardă din curbură

=> dureri de picioare și de spate vor apărea cu timpul.

=> mersul poate fi afectat

=> aspectul fizic și postura pot fi afectate

Pentru că sunt oameni care explică mai bine aceste probleme, vă inivt să citiți un articol nydailynews (unul din multele articole pe această temă)

Intenția mea nu e să desființez total aceste “cizme”, însă am considerat că sunt anumite lucruri care trebuie știute înainte să cumparați o pereche de Uggs. Eu probabil că le-aș purta la o plimbare cu câinele, aș înțelege mămicile care la plimbările scurte cu cărucioarele de copii le-ar încălța sau părinții care cumpară miniaturi simpatice pentru copiii care încă nu pot să meargă, dar totul se oprește aici.

Fiind o încălțăminte extrem de lejeră nu văd ce ar căuta ca și parte dintr-o ținută de servici, nu înțeleg de ce sunt persoane care consideră că e prea cald pentru cioarpi sau pantaloni, însă e acceptabil să poarte cizme îmblănite din piele întoarsă și vă rog, mai mult pentru binele vostru decât al meu, să renunțați la aceste cizmulițe când simțiți că vă afectează mersul sau au inceput să se deterioreze:

probleme picioare

 

Cu drag,

Alina

Alina

One Comment

  1. Alina, nu pot decat sa iti spun ca esti prost informata in anumite puncte.
    Picioarele nu iti transpira in ugg, ele mentin temperatura corpului, nu o ridica la 100 de grade. Serios, transpira oile iarna din cauza blanii? Tu esti serioasa?!
    Si apoi, cum sa spui ca ele pot fi purtate doar cand sunt temperaturi foarte scazute? Ai cautat istoricul lor? Nu. Nu ai cautat. Ele, UGG-urile, cele originale, pot fi purtate oricand, chiar si vara. Cum am zis mai sus, ele mentin temperatura.

    Eu zic sa te informezi mai bine pe viitor, astfel încat sa nu mai spui prostii pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *