Tu cum te hidratezi în sezonul rece?

Sezonul rece se apropie cu pași vertiginoși, iar zilele friguroase deja și-au făcut apariția. Uităm de multe ori să ne hidratăm corespunzător, iar frigul, vântul și variațiile de temperatură nu ne ajută. Dar ce înseamnă asta pentru tenul nostru? Citiți în continuare câteva sfaturi despre hidratare în sezonul rece.

HIDRATAREAPE TIMPDE IARNĂ

Hidratarea începe din interior

Nu uitați de cei 2 litri de lichide pe zi. Știu, iarna e mai greu să ne aducem aminte că trebuie să ne hidratăm, și nu, cafeaua nu vă hidratează, ba din contră. Același efect îl are alcoolul, așa că vă recomand să nu uitați să beți apă după ce ați băut un cocktail.

De aceea vă sugerez să încercați următoarele alternative la apa rece:

  • ceaiurile – încercați orice fel de ceai: verde, alb, sau de fructe
  • legumele și fructele proaspete – a venit sezonul citricelor, iar pe lângă hidratare, aportul de vitamina C vă va prinde bine să vă întăriți sistemul imunitar.
  • ciorbele – contribuie la cantitatea de lichid pe care o asimilăm în timpul zilei

Îngrijirea tenului

Odată cu temperaturile scăzute tenul nostru are nevoie de ceva mai multă atenție. Bineînțeles, o demachiere corectă este un must indiferent de sezon. Pe lângă demachierea corectă vă recomand să aplicați și o mască o dată pe săptămână. Sunt o sumedenie de variante pe care le puteți alege, inclusiv pe care le puteți pregăti acasă. Atenție însă la tipul de ten!

Dacă pe timp de vară hidratarea era suficientă, în sezonul rece pielea are nevoie de creme bogate în lipide care să refacă structura pielii, afectată de frig și vânt. De asemenea, un factor esențial în alegerea cremei de față este tipul de ten.

Pe lângă hrănirea pielii, protecția ei față de factorii nocivi și razele UVA și UVB este la fel de importantă iarna, cum este și vara. Folosind o cremă cu factor de protecție solară prevene fotoîmbătrânirea și prevenim apariția timpurie a ridurilor.

De asemenea, trebuie evitate cremele de ochi sub formă de gel  sau ser care intră foarte repede în piele. În sezonul rece e bine să folosim o cremă cu o textură unctuoasă pentru a preveni uscarea pielii.

Hidratarea pielii, a buzelor și a mâinilor

Ok, ne-am ales crema de față și cea de ochi. Super! Dar cum rămâne cu pielea corpului, cu mâinile și a buzelor?

Pentru corp e bine să folosim o cremă cu textură mai grasă, pentru a ne hidrata pielea.

Buzele trebuie hidratate şi ele, odată cu tenul, gâtul și decolteul. De asemenea, specialiștii ne recomandă să aplicăm crema hidratantă inclusiv pe buze.

În sezonul rece e recomandat să renunțăm la gloss-uri pentru că usucă excesiv buzele. În schimb, putem folosi un ruj cu o textură mai grasă pentru a hidrata buzele.

Pielea mâinilor este cea care ne trădează vârsta. De aceea este foarte important să avem grijă și de ele. E bine să avem în geantă o cremă hidratantă, iar când afară e foarte rece să purtăm mănuși pentru a ne proteja de frig și să evităm  deshidratarea excesivă. De altfel, e bine ca de fiecare dată când vă dați cu cremă de mâini să aplicați puțină și pe coate. Este cu siguranță o zonă de care uităm adesea.

Să nu uităm de picioare

Bun, am avut grijă de față, de ochi, chiar și de mâini. Vă recomand însă să nu uitați de picioare! Sunt și ele ale noastre și dacă nu avem grijă de ele pe timpul iernii ne va părea rău. În primul rând pentru că nimănui nu îi place să vadă călcâie crăpate, iar în al doilea rând că ne vor da bătăi de cap când vrem să trecem la sandale. 🙂

Vă recomand să folosiți o piatră ponce sau un aparat pentru îndepărtarea pielii moarte de pe călcâie săptămânal și să nu uitați să aplicați o cremă puternic hidratantă pe călcâie.

Tu cum te hidratezi în sezonul rece? Any tips & tricks?

By Raluca

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *