Totul despre anticearcăn

Pentru ca zilele trecute o bună prietenă m-a rugat să-i răspund la căteva întrebări legate de anticearcăn, m-am gândit să nu țin informațiile doar pentru noi două. 🙂

Spre deosebire de concealer, care e mai cremos și are o putere de acoperire mai mare, anticearcănul are o compozitie mai ușoară, lichidă și e perfect pentru machiajul de zi cu zi, lăsând pielea să respire.

Ce culoare să aleg pentru anticearcăn?

Chart

E super simplu! Demachiați-vă și observați-vă cearcănele! Dacă bat în mov/vinețiu, atunci culoarea complementară, care va neutraliza culoarea lor, va fi galben, dacă nuanța lor bate în albastru, atunci alegeți un anticearcan portocaliu, pentru cearcănele verzui, optați pentru roșu. Odată aplicată nuanța complementară, veniți pestea ea apoi tot cu un anticearcăn, de culoarea pielii, însă cu o nuanță mai deschisă, pentru a da luminozitate acestei zone.

Unde și cum aplic anticearcănul?

htcd2

Personal îmi place să aplic anticearcănul cu degetele ori cu un burețel și să îl întind pe o suprafață mai mare decît cea imediat de sub ochi, fix ca în imaginea de mai sus. Tapotați cu răbdare și blândețe, până când produsul e absorbit de piele și nu se mai strânge între ridurile de expresie. Nu uitați că această zonă e extrem de sensibilă, așa că lucrați cu grijă, folosind mereu o crema contur de ochi înaintea aplicării oricăror produse. Nu aplicați o cantitate foarte mare de produs și uscați mai apoi anticearcănul cu o pudră liberă, care nu doar că va împiedica strangerea lui între riduri, dar va mări si rezistența machiajului.

Produsele mele preferate

Sunt foarte mulțumită de anticearcănele celor de la Sephora si Kiko, iar pe whish list-ul meu sunt anticearcănele de la MAC și NYX. De îndată ce voi intra în posesia lor, voi reveni cu noutăți!

Cu drag,

Maria (MG Make-up Artist)

sursa poza: tutorial.top10inaction.com

 

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *