5 metode pentru a face pantofii comozi

bac069e20bb07e50707478f1f8816898

 

“Baba suferă pentru frumusețe”

“Sunt incomozi dar sunt asa de frumoși”

“Nu poți fi și cu dracul în buzunar și cu sufletul în rai”

Îți sună cunoscute vorbele acestea? Ei bine, nu trebuie să te mulțumești cu ce ai!

Durerea unui pantof purtat pentru prima dată ne este prea cunoscută tuturor. De multe ori din comoditate nu ducem pantofii din piele la pantofar pentu a fi lărgiți. Consecințele pot fi: pentru început simți o apasare, apoi pulsează piciorul, începe sa te usture pielea, apare durerea, dacă ignori tot ce se întâmplă pentru că dansezi sau faci ceva interesant atunci e posibil să iți amorțească un pic piciorul. Dacă ai ajuns în ultima fază mai mult ca sigur ai deja câteva beșici de toata frumusețea, care își vor face simțită prezența a 2-a zi dimineața.

This must stop!

Am pregătit pentru voi câteva metode care s-ar putea să te ferească de batături și beșici urâte și dureroase.

1. Fake it until you make it

c64c801e405367646931519e82fa343f

Ești genu de fată organizată? Poți să te plimbi cu pantofii prin casă de câteva ori înainte să îi porți afară.  Dacă vrei să treacă timpul mai repede încearcă să îți faci programul tău zilnic purtând pantofii. În momentul în care simți că incep să te jeneze trebuie dați jos sau poți să încerci să stai pe scaun sau întinsă.

Pont: poți să accelerezi procesul dacă porți ciorapi groși și apoi încalți pantofii.

991c467a014e336404db70bab6a690c1

2. Căldură

Nu ai destulă răbdare să porți zile la rănd o prereche de pantofi? Incearcă metoda cu șosetele. Umblă un pic prin casă și identifică locurile care încep să jeneze. Folosește uscătorul de păr pentru a încălzi acele zone ale pantofului. Căldura va face pielea să fie mai moale și va lua forma piciorului mai repede. Pastrează pantofii în picioare până se răcește complet pielea.

Dacă nu sunt comozi din prima mai încearcă de câteva ori.

2f4b97aebc477caa06de89ddee1719a1

 

3. Rece ca gheața

O altă metodă cu care poți să lărgești pantofii este să pui o pungă (bine înnodată) umplută cu apă, în interiorul pantofilor și apoi să pui pantofii în congelator. Da, pare extrem, recunosc.

Apa va ingheța, se va dilata și așa se vor largii pantofii.

7988ef64b273635ec87a04516a890194

4. Alcoolul rezolva multe probleme

Se pare că și alcoolul rezolvă din când în când câte o problemă.

Când încerci metoda cu alcool îți recomand să verifici mai întâi pe o bucată de piele mai puțin vizibilă dacă nu strică pielea/decolorează/pătează. Dacă pantofii trec cu bine acest test atunci poți să iei o bucata de vată îmbibată în alcool și să tamponezi pe zona încălțămintei care te deranjează. După ce alcoolul a intrat în pielea pantofului, pui cârpe sau ciorapi în interior.

Alcoolul va face pielea să fie mai flexibilă iar cârpele/ciorapii vor pune presiune și vor lărgi pantoful.

Pont: E de preferat să nu folosești ciorapi sau materiale închise la culoare pentru că se pot pata pantofii.

spirt-mona

5. Metoda blândă

Pielea pantofilor poate să fie foarte moale sau să se lase foarte repede. Dacă folosești metode mai agresive s-ar putea să îți strici pantofii sau să îi lărgești prea tare. De aceea poate e mai bine să folosești pentru aceste situații o metodă mai blândă. Tot ce trebuie să faci e să mototolești hartie și să pui mototolul în pantofi, insistând cu mai multă hârtie în zonele care strâng.

Poți să lași pantofii așa peste noapte și apoi, dacă mai strâng, poți să repeți metoda de câteva ori.

 

Voi ce metode folosiți? Ați încercat una din metode?

 

By Alina

 

*pozele sunt de pe pinterest.com

Alina

One Comment

 1. Citeva ponturi sint bune! Dupa ce am purtat tocuri cui mai bine de 30 de ani, am realizat ca picioarele mele sint mai importante decit pantofii care-i port. Deja de mai bine de 10 ani cumpar pantofi de cea mai buna calitate. Aici nu ma refer la a cumpara pantofi de designer cu prisosinta ci la a cumpara pantofii de calitate.
  Ponturile mele sint urmatoarele:
  1) Mergi la cumparat pantofi numai cind esti deja mai obosita la picioare, dupa ce ai umblat deja citeva ore in mall pe jos, fireste 🙂
  2) Sa incerci pantoful intotdeauna cu ciorap, talpicii de la magazin sau ciorapul tau cu care ai purta pantoful in viitor
  3) Sa investesti intr-o pereche de pantofi de calitate adica: piele in 3 locuri, pantoful confectionat tot din piele, interiorul realizat din piele/mesina f. fina si talpa confectionata tot din piele. Cu exceptia sezonului ploios sau a iernii, piciorul are nevoie sa respire si un pantof cu talpa de piele este intotdeauna f. comod.
  4) Poti sa-i cumperi un fel de pernita de comfort care exista in magazinele de specialitate sau de la Scholl.
  5) Poti sa-i cumperi pentru talpa, impotriva deraparii un colant f. fin care se aplica pe talpa, pt. a nu aluneca
  Important este sa mergi prin magazin cu ambii pantofi incaltata si sa simti daca te deranjeaza pe oasele – care au tendinta de a forma mont, daca te simti bine cu inaltimea pantofului sau nu
  6) Alege intotdeauna pantoful pt. activitate si eveniment, nu alege culori stridente care sint fads (adica moda trecatoare) si apoi vei avea pantofi galbeni in dulap pt. inca 1 deceniu crezind ca moda se va reintoarce, este o investitie inutila.
  7) Cauta sa corelezi si poseta la gama coloristica cu pantoful. Adica un pantof negru merge cu negru sigur, dar si nuanta din acel negru trebuie sa fie identica, sau f. apropiata. Apoi cu paletarul de culori (se gaseste la orice magazin de arta, unde se vind vopsele pt. pictura), poti sa afli cu ce poti combina culorile, nu lua niciodata ceva ce nu poti asorta/corela la restul tinutelor.
  Un pantof si o poseta bune sint o investitie, la fel ca si o bijuterie si un parfum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *