Interviu cu surorile Charade

Nume Prenume: Pop Loredana &  Bianca Bitai

Locul nașterii: Bistrița/ Zalău

Profesie: fashion designer

Zodie: taur/rac

Culoarea preferată: negru/ galben

Melodia preferată: “In my secret life”- Leonard Cohen (Loredana)

“Shape of my heart”- Sting (Bianca)

Moto: “Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul meu simt al valorilor. Ma ancorez pe Terra și-mi exprim în mod firesc senzualitatea.” (Loredana)

“Nu contează câți ani ai adunat în viață, ci câtă viață ai acumulat în ani.”- Abraham Lincoln (Bianca)

Site:  www.chadarefashion.blogspot.com

10683459_1040259689333421_5859915647192820766_o11186274_1026910127338856_1699017172_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Când ați început această afacere și mai ales de ce?

B: Am cochetat dintotdeauna cu ideea de a-mi crea singură hainele. La începutul anului 2011, la propunerea Loredanei de a începe un mic business, am creat primele rochițe și apoi totul a venit de la sine.

L:  Charade a prins viata din dorința de a creea haine. Îmi amintesc ca încă din timpul anilor de liceu cochetam cu acest domeniu, când îmi cream uneori propriile haine. Cert este ca mereu mi-am dorit sa fac asta.

15

Cum de ați gândit business-ul ăsta în doi și cât de greu v-a fost să vă formați un “ritm” împreună?

B: Suntem norocoase, pentru ca amândouă ne-am născut cu acest talent. Cred că atunci am fost pregătite. Se zice că atragi ceea ce îți dorești foarte mult. Suntem două firi diferite, dar care ne completăm foarte bine.

L:  Eu am venit cu propunerea și Bianca a fost de acord din primul moment. Probabil așa a “trebuit” să fie. Oricum, din punctul meu de vedere, munca în echipa e mult mai productivă și cu rezultate mai bune. Ritmul ni l-am format pe parcurs. La început a fost mai greu, dar ne-am modelat una după cealaltă. Fiind surori, ne cunoaștem una pe cealaltă foarte bine, deci nu a fost foarte greu să ne completăm reciproc.

33

Care sunt materialele în care ideile voastre se exprimă cel mai bine?

B: Dantela prețioasă este materialul care mă inspiră cel mai mult, acompaniată de tulle sau tafta. Îmi plac mult aplicațiile manuale.

L: Iubesc materialele fluide, precum catifeaua sau cele ușoare, vaporoase, ca voalul, care se modelează după forma corpului. Îmi place sa creez rochii comode și ușor de purtat care să pună în valoare atu-urile fiecărei femei.

7

Descrieți femeia care vă poartă rochiile. Cum este ea?

B: Femeia care îmbracă Charade este feminină, elegantă și are bun gust.

L: Femeia care poartă Charade este în primul rând feminină și elegantă, iubește simplitatea și bunul gust, și are încredere în ea. Nu este vulgară și pune preț pe calitate, atunci când alege o piesa vestimentară.

43

Între ce prețuri variază produsele voastre?

Prețurile sunt în funcție de modelul rochiței și materialele folosite. Încep de la 100 lei și pot depăși 1000 de lei. Ne adresăm atât clientelor cu buget mai restrâns, cât și celor cu un buget mai mare.

53

Ce părere aveți despre moda în Cluj? Știe lumea să se îmbrace?

B: Observ că femeile încep să se îmbrace bine, și încet, încet, chiciul și vulgarul dispar. Tot mai multe aleg să își procure o ținută semnată de  designer, fiind conștiente că merită investiția într-o haina de calitate. Sfatul meu: fiți originale și creative, lăsați-vă imaginația liberă, și mai ales că vine vara, purtați ținute cât mai colorate și pline de viață.

L: Mai e de învățat încă, dar încet, încet, suntem pe drumul cel bun. Femeia începe să renunțe la hainele de duzină și alege să investească într-o piesă vestimentară de calitate.

2

Ce înseamnă pentru voi “frumos”?

B: Lumea ce ne înconjoară, ochii plini de iubire a fiicei mele, o floare ce își deschide petalele, zâmbetul larg al prietenilor, sunetul mării, o cafea aburindă dimineața, adusă la pat de soțul meu, o femeie îmbrăcată de Charade. Frumosul este peste tot, dar în primul rând, în suflet.

L: Frumos înseamnă curat și elegant, simplu și îndrăzneț.

63

Care sunt micile obsesii ale unui designer?

B: Îmi place să abordez cu seriozitate și entuziasm atât clienta, cât și materialele. Țin foarte mult la clientele noastre și consider că trebuie să se simtă cele mai importante în interacțiunea cu noi. Sunt o perfecționistă și țin ca detaliile și finisajele să fie impecabile.

L: Obsesia mea cea mai mare este un finisaj de calitate a produsului. O rochie bine lucrată definește perfect forma corpului și arata bine, atât în exterior, cât și în interior.

11054763_1136234469735942_1881071739_o

Ce nu are Charade și și-ar dori să aibă?

Un atelier la Cluj-Napoca gen showroom, unde să fim în contact direct cu clientele noastre.

73

Până la urmă imprimeurile de zebră sunt albe cu dungi negre sau negre cu dungi albe? 🙂 

B: Depinde cum privești, pot fi chiar colorate, dacă imaginația ta vrea asta..:))

L: Depinde de zebra, pot fi chiar și colorate. 🙂

93

foto: Creative Studio Photography
hair: Ema Muresan Hairstyle
make-up: MG Make-up Artist
accesorii: Anca-accesorii
model: Andreea Carp și Anca Grovu

By Maria

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *