DIY: Deodorant natural făcut acasă

V-am mai povestit de obsesia mea cu deodorantul natural, și pentru că mai bine de 3 ani nu mai folosesc deodorante din comerț, am zis ca a venit vremea să-mi fac propriul deodorant acasă. Rețeta arată cam așa:

  • 1/3 ceașcă amidon de porumb
  • 1/3 ceașcă bicarbonat de sodiu
  • 10 picături ulei esențial antibacterian (arbore de ceai, lavandă sau eucalipt)
  • 10 picături ulei esențial antifungic (arbore de ceai, mentă, lemn de santal)
  • 2 linguri ulei de Vitamina E
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri unt de shea (opțional)

Am ales să mai adaug 2 linguri de unt de shea la rețeta inițială, pentru că la prima încercare compoziția mi-a ieșit cam uscată.

O parte din produse le-am luat de aici. Cred că sunt printre cele mai mici prețuri pe care le-am găsit, iar comanda a ajuns cu bine și la timp.

Prepararea durează mai puțin de 5 minute:

  1. Am topit untul de cocos și pe cel de shea într-un set Fondue cumpărat de la LIDL, însă puteți folosi și o oală bain marie.
  2. vasulAm adăugat uleiurile topite mai sus peste celelalte ingrediente, asigurându-mă că nu se formează cocoloașe și amestecând bine, până s-a format o pastă. Pentru asta am folosit un castron de ceramică și o spatulă de lemn. Am transferat apoi compoziția într-un recipient.
  3. cremaAm lăsat compoziția la frigider pentru 1 oră, apoi am scos-o la temperatura camerei.

crema2

Deodorantul miroase foarte bine a mentă și a fresh, știu exact ce conține, nu inhibă transpirația, ci doar neutralizează mirosul și m-a costat cu mult mai puțin decât orice deodorant natural de pe piață.

featured_image

Dacă îl faceti și voi, aștept feedback! Prietenele mele au fost toate încântate de el, deci se potrivește multor persoane.

Spor!

 

Cu drag,

Maria

 

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *