Rugăminte make-up artiștilor și hair-styliștilor

Na că și rimează! 🙂

Am și eu un of și o rugăminte. Urmăresc cu ochii bulbucați și cu mare admirație persoanele talentate care reușesc să transforme complet o persoană printr-un machiaj bine făcut sau coafură frumos realizată. Cel puțin în materie de aranjarea părului mai am multe de învățat și sinceră să fiu nu am găsit până acum o coafură care să simt că mă reprezintă sau care să îmi schimbe înfățișarea fără să arate lipsită de naturalețe. Așadar sunt în căutarea unor oameni care știu ce fac, dar mai ales care au acel minim bun simț.

La ce mă refer? Păi tot urmărind diverse site-uri sau pagini de Facebook de profil, tot constat cu uimire că galeria care ar trebui să mă convingă de măiestria talentatei persoane cuprinde poze cu cliente cu ochii închiși sau poze cu cefe ale acestora. Da, mișto, culorile sunt frumos îmbinate pe pleoapă, iar munca ta ar putea câștiga premiul I la ”Pictura anului”, dar cu ce mă încălzește pe mine asta dacă atunci când tipa deschide ochii, de fapt, machiajul îi vine ca naiba? Machiajul presupune să știi să ridici colțuri lăsate, să te joci cu umbre și lumini, să acoperi mici imperfecțuni, nu doar să amesteci mișto niște culori! Și poate că machiajul tău e super reușit, dar cum pot eu să constat asta, dacă tot ce pui pe site-ul tău sunt niște pleoape colorate.

Da, ați ghicit! Același lucru se întâmplă și cu coafurile. Poze cu mega cocuri și împletituri, fundițe și inimioare din păr, iar din față…completați voi că aveți imaginație. Să înțeleg că mesajul lor ar fi că lumea ar trebui să fie tratată cu spatele. Bine, tendința asta am observat-o și când merg să mă coafez și oftez resemnată când încă de la început sunt întrebată: ”Cum să fie în spate?”

Așadar, dragi make-up artiști și hair-styliști, adaptați-vă! Lăsați deoparte lucrurile standard pe care le-ați învățat la școală și experimentați. Tineți cont de forma feței, de culoarea ochilor, de imperfecțuni și mai ales sfătuiți-ne. Nu mă întrebați pe mine dacă să ma dați cu primer sau nu! Și mai ales, puneți poze cu clientele voastre din toate unghiurile și din toate pozițiile.

Și vă mai rog ceva! Nu mai scrieți ”No photoshop” la pozele de make-up, atunci când se vede clar diferența de intensitate a culorii părului între Before and After. Nu suntem chiar aşa de naive!

Mulțumesc!

By Maria

 

sursă foto: http://bridalmusings.com

 

Maria

One Comment

  1. in calitate de hairstylist iti pot spune ca orice poza, din orice unghi, nu reflecta realitatea, iar eu daca vreau sa ‘dea bine’ in poza, pot sa fac asta in functie de unghi. ideea pozelor din spate e sa vezi ce inseamna si cum e facuta toata treaba si in functie de asta tu sa te preziti cu oaresce modificari sau instructiuni, iar de acolo iti pot recomnada sau nu altceva daca e cazul.
    de mult eori ma lovesc de as vrea un pic asa si un pic asa, dar nu foarte asa.. pozele sunt ajutatoare, cel putin pt mine, in ideea in care ma stradui sa nu fac aceeasi treaba de doua ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *