Idei pentru a nu cheltui o avere cu nunta

Este într-adevăr acea unică zi din viața fiecăruia și da, totul trebuie să fie perfect, dar totuși …

… haideți să nu cheltuim o avere pe lucruri pe care poate nimeni nu le va aprecia valoarea la care au fost plătite.

În continuare câteva idei (aplicate pe propria piele de mireasa și observate empiric la alte prietene):

Rochia

Există multe variante de rochii mai puțin costisitoare decât rochiile de firmă, care te scapă de aproximativ  1000 de euro. Te poate lua ușor valul în postura miresei încântate, dar dacă stai sa te gândești, 3000 – 4000 de lei este o sumă pentru care lucrezi cel puțin o luna – doua (în cazul fericit) și pe care te-ai gândi de doua ori înainte să o dai, chiar și pe o vacantă sau ceva mult mai util, gen mobilă de bucătărie.

Așadar, puteți opta pentru o rochie scurtă, sau stil hippie sau care să nu fie de marcă. Rochia trebuie să vă reprezinte pe voi, și nu o casă de modă. De asemenea, puteți căuta pe la designerii locali, modele deja existente pe care să le faceți la comandă. Uneori, puteți cere la comandă o rochie alba de ocazie, fără a spune că este de mireasa – de multe ori prețul ar putea să scadă. De asemenea, puteți închiria o rochie de mireasă – după câteva luni oricum o veți muta dintr-un dulap în altul, fără a-i găsi un loc potrivit.

ÎNCĂ UN SFAT: dacă vă faceți o rochie la comandă, nu cereți modele prea complicate (nu vor ieși ca în poza și vor ieși, din nou, scumpe) și dați comandă cu cel putin 2-3 luni înainte. De asemenea, ar fi bine să spuneți că data pentru care va trebuie rochia este cu 2 săptămâni mai înainte de data nunții voastre, ca să vă asigurați că aveți suficient timp să vedeți produsul final și să mai faceți modificările necesare (dacă e nevoie).

Invitația

Invitația este într-adevăr primul contact al prietenilor și rudelor cu nunta voastră. De aceea, da, trebuie sa fie originală și să vă reprezinte, însă NU trebuie să coste prea mult. Cel mai distractiv ar fi să vă gândiți împreună la o idee amuzantă, creativă, care sa îi facă pe cei invitați să zâmbească și să nu vă uite prea curând.

De exemplu, puteți ruga un prieten să vă facă niște poze într-un cadru care să vă reprezinte și apoi să le printați la un print – shop – o astfel de invitație costă mai puțin de 1 leu bucata și este, cum spune reclama – priceless ;). Dacă sunteți talentate și pasionate de bricolaj, puteți face o “claca” cu niște prietene – cumpărați niște hârtie colorată, materiale, nasturi, cariocă, și faceți o sesiune de design. 50 – 60 de invitații ar trebui să meargă “ca unse” – credeți-mă, am făcut mărțișoare hand-made :).

Și dacă nici una din ideile de mai sus nu vi se potrivește, există Internetul, exista poze atât romantice, cât și amuzante pentru orice ocazie, și nu e nevoie decât să copiați una, ăa mergeți la orice print-shop cu poza și cu textul, și GATA.

Florile

Flower – power – acesta trebuie sa fie sloganul vostru! Însă hippies nu cheltuiau o avere pe flori, ci le culegeau de pe câmpii. Eu am fost absolut șocată să aud cât costă aranjamentele florale pentru nuntă  – din nou cu puțin “noroc” aveți șansa să ajungeți la 1000 de euro foarte ușor. Dar, exista soluții.

În primul rând, nu apelați la o florărie foarte cunoscută, cu un sediu central, pentru ca jumătate din bani îi veți da pe renumele și locația florăriei. Încercați să întrebați în jur, poate “cineva cunoaște pe cineva” care face asta din pasiune, ca hobby. Sunt în ultima vreme foarte multe persoane care fac hand-made stuff în timpul liber, deci profitați de ele. Nu vă fie teamă, nu are ce să chiar dea greș cu niște flori – ele sunt frumoase oricum și cu atât mai bine cu cât persoana care vi le pregătește nu e atât de experimentată în domeniu – ar putea să vină cu niște idei cu atât mai interesante.

În al doilea rând, puteți să rugați persoana care vă face aranjamentele florale să vină la primărie, să ia florile pe care le primiți la cununia civilă și să vă facă aranjamentele din aceste flori. Dacă aveți cununia civila cu o zi înainte, poate că puteți face și voi astfel de aranjamente. Astfel, nici nu se irosesc florile de la cununie care de obicei sfârșesc triste în niște găleți pe podeaua de la sala de nunți, și nici nu cheltuiți câteva sute de euro degeaba.

Mai exista de asemenea varianta florilor în ghiveci, frumos aranjate, pe care le puteți apoi dărui invitaților sau le puteți lua chiar voi acasă. Se pot totodată folosi alte plante care nu au flori, și totuși dau o impresie foarte bună.

Cam asta ar fi în mare, iar cel mai important e să nu uitați ca e ziua voastră, deci trebuie să vă bucurați de ea și să vă distrați.

Post by Little Wedding Dress

Maria

3 Comments

  1. Nu cred că florăreasa are timp să ia florile de cununia civilă și să le aranjeze în aranjamente, oricum va cere bani în plus, și nu are doar o nuntă pe zi. Florile trebuie să fie la sală din timp, și nu sunt flori de piață, sunt flori comandate din Olanda, altfel nu prea rezistă până seara.

  2. Mihaela, fratele meu a folosit metoda cu florile de la cununia civilă, care a avut loc în aceeași zi cu petrecerea și totul a ieșit perfect. Cununia civilă avut loc pe la 12, iar petrecerea a început pe la 6.

  3. Majoritatea nunților sunt de zi, între cununia civilă și restaurant nu sunt mai mult de 2, 3 ore, socotește și drumul florăresei, depinde de numărul buchetelor primite și de numărul meselor. Eu zic că nu e o idee bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *