Arhitectura bijuteriilor

 

1. De când ai început să faci bijuterii și de ce?
Bijuterii am început să fac din liceu, însă le faceam pentru mine, din piesele altor bijuterii sau accesorii care îmi erau la îndeamnă, pe care le dezmembram și le reinventam. Însă, am luat totul în serios în timpul facultății, în momentul în care am gasit magazinele de furnituri.

Coliere din piele cu forme geometrice – 50 lei

2. Unde îți găsești inspirația?
Cel mai mult mă inspiră materialul cu care lucrez,  îmi dau seama cum se poate lucra cu el și atunci imi vin ideile. In rest, inspiratia vine de peste tot, lucrez intr-un domeniu creativ si astfel sunt înconjurată mereu de artă. Cel mai des sunt inspirată de fotografii,  forme arhitecturale și geometrice și obiecte de design.

Cercei piele – 25 lei

3. Am observat că lucrezi cu piele combinată cu diverse alte materiale. De ce ai ales ca material principal pielea?
Momentan, pielea e pentru mine un fel de inlocuitor pentru metal. Încă nu am tehnologie și  material să lucrez cu metalul, întotdeauna mi-am dorit asta. Deși aparent nu au nimic în comun, pielea poate prinde forme pe care mi le închipuiam decupate în metal și în plus oferă o varietate de culori pe care îmi place să le combin. E un material rezistent și nu foarte delicat și îmi place că se poate mula pe felurite stiluri.

cercei piele – 25 lei

colier piele – 50 lei

cercei piele – 25 lei

colier geometric – 50 lei

4. Care crezi că este publicul tău șintă? Are o limită de vârstă?
Când am început să realizez bijuterii, erau foarte colorate, aveau un aer vesel și copilăresc și atunci era clară categoria de vârstă căreia mă adresam. Acum am evoluat atât de mult, consider că accesoriile sunt mult mai rafinate și mai ‘serioase’ și simt ca publicul țintă nu are neapărat o limită de vârstă. Când am început să creez colierele geometrice, am avut mereu în cap ideea de stil vestimentar curat și minimalist caruia îi mai trebuie o scânteie mică, un detaliu care sa-l scoata din anonimat. Acesta îmi place să cred că ar fi publicul țintă.

Colier piele model Peter Pan – 40 lei

Colier piele model geometric – 50 lei

5. Care sunt proiectele tale pe viitor?
Pe viitor, prioritară devine promovarea online, momentan lucrez la logo, îmbunătățirea fotografiilor de prezentare, genul acesta de detalii care sunt atât de importante mai ales cand vinzi online. Pe listă ar mai fi și deschiderea unui magazin virtual și colaborari cu câțiva bloggeri care sunt în curs de realizare în prezent. 🙂
Deși sunt extrem de pasionată de acest domeniu, nu vreau să las baltă arhitectura, așa că ea e deocamdată în fruntea listei.

Colier piele model Peter Pan – 40 lei

6. Ce ți-a dat cea mai mare satisfacție de când ești designer de accesorii?
Faptul că o văd pe sora mea purtând coliere făcute de mine, mai ales că e genul de persoana care în general nu folosește accesorii.
Faptul că acum ceva timp, am găsit întamplator pe un site, o poza cu o stradă din Cluj; în poză  aparea și o persoană care purta cercei făcuți de mine. Am salvat poza. M-am simțit incredibil de mandră de mine.
Și apoi sunt momentele în care vezi un lucru facut integral de mana și mintea ta și pe deasupra mai e și apreciat de cei din jur.

Colier piele model geometric – 50 lei

7. O zi minunata pentru tine incepe cu …
…soare, o cafea bună și planuri marețe pentru ziua respectivă. 🙂

Colier piele model geometric – 50 lei

Colier piele cu efect 3d – 60 lei

 

Colier piele model geometric – 50 lei

Mulțumim lui Radu Beligăr (@Sawrad Foto) pentru minunatele poze.

De asemenea, mulțumim Casei Tiff pentru găzduire.

Alina

3 Comments

  1. Felicitari pentru interviu, intrebarile sunt foarte dragute si interesante! Imi place mult blogul tau, layout-ul este superb!

    I kindly invite you to have a look at a new section on my blog: Shop My Closet

  2. Buna Anca!

    Mulțumim mult pentru aprecieri și pentru feedback și mult noroc cu noua secțiune: Shop my closet! Și eu sunt din Galați și mi-a făcut tare bine să văd nu numai outfituri frumoase, ci și locurile dragi, în pozele tale. Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *