Marillys – deodorant din ingrediente vegetale, naturale

Vă povesteam acum ceva timp, că am renunțat la deodorantele pe care le găsești la tot pasul, pentru că nu mai vreau să îmi bombardez organismul cu tot felul de chimicale și pentru că e normal să permiți corpului să transpire și să elibereze din toxine. Am citit că blocarea glandelor sudoripare poate fi un factor important în producerea cancerului de sân, deci nu, mulțumesc!

Asta înseamnă că deodorantele pe care le cumpăr sunt făcute din ingrediente naturale, vegetale, care neutralizează mirosurile neplăcute, dar nu inhibă transpirația. Cum povestea asta cu deodorantele naturale e destul de complicată, încă sunt în căutarea acelui produs care să mi se potrivească cel mai bine.

Acum o lună, am cumpărat de la Oranjerie un astfel de deodorant, marca Marillys, cu miros de Lavanda. Produsul conține: unt de cocos, unt de cacao, ceară de albine, ulei de sâmburi de struguri, amidon alimentar, ulei esențial de lavandă. La prima utilizare am avut mici probleme cu aplicatorul, care nu voia nicicum să împingă compoziția în afară, dar nu l-am lăsat să câștige. Comparativ cu deodorantul Luthelo, pe care trebuia sa-l aplic cu degetele și care îmi rămânea unsuros pe mână, prefer acest tip de aplicator…numai să meargă. Mirosul de lavandă e plăcut, deși sinceră să fiu, mi-a plăcut mult mai mult mirosul de proaspăt și fresh de la Luthelo, dar asta poate ține de gusturi.  Cât despre eficiență, sunt încă în dubii: compoziția deodorantului e foarte compactă (o fi de la ceara de albine), iar atunci când îl aplic, am senzația că nu rămâne nimic, deși încerc să-l aduc la temperatura corpului. În zilele mai friguroase, n-am avut probleme cu el, dar am mari dubii pentru zilele de vară. Oricum un deodorant natural te cam obligă să ai un prosop micuț în geantă și să-l reaplici cam la 4 ore, dar eu zic ca merita efortul ăsta pentru sănătatea noastră. Cu toate astea, în zilele călduroase mă îndoiesc că Marillys va funcționa 4 ore, cel puțin în cazul meu.

Mă întorc așadar către Luthelo, dar aștept orice recomandări și sugestii de la voi.

Sursă imagine: https://www.facebook.com/Oranjerie

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *