DIY: Bluză pictată

Cu toții am văzut la un moment dat un citat simpatic, o imagine draguță sau o mâzgălitură care ne reprezenta foarte bine. De ce să nu îți faci o bluză cu acel lucru?! Cum? Simplu! Ai nevoie doar de:

– vopsea pentru textile în culorile dorite (se poate lua de la magazinul Creativ Hobby, de pe strada David Ferenc). Dacă tricoul e deschis la culoare se pot folosi și carioci pentru textile

– pensule

– un tricou

– foaie

– foarfecă

– creion sau cariocă (dacă tricoul e negru îți trebuie și un creion alb – se poate folosi și creion de ochi 😉 )

Întind tricoul pe masă și pun NEAPARAT o foaie de hârtie sub ca să nu trec cu vopsea și pe verso (deși, fie vorba între noi, cred că ar ieși interesant și așa 😛 ). Foaia trebuie să fie un pic mai mare decât desenul care va urma.

Pentru că sunt departe de a fi un talent nativ la desen, deschid laptop-ul și caut imaginea dorită. Dacă nu știi să tragi o linie dreaptă fără liniar recomand să imprimi imaginea, e mai simplu și va ieși mai frumos.

Apoi, decupez imaginea desenată și încep să conturez totul pe tricou.

Atenție, nu mișc imaginea până nu termin conturul exterior!  Ca să pot desena mâna, urechea și partea de jos a piciorului trebuie să decupez încă o dată imaginea.

Acum încep să pictez. Eu am folosit vopsea acrilică, peste care am dat cu adeziv pentru decoupage, dar dacă dorești să te bucuri o perioadă îndelungată de tricou recomand vopsea specială pentru  textile! Fiecare vopsea e diferită și are instrucțiuni de folosire pe cutie. În general se pictează normal, se lasă să se usuce bine, după care se calcă tricoul cu fierul de călcat.

GATA! Acum trebuie să am răbdare să se usuce și mă pot lauda în lume și în țară cu ce am făcut 😛

Alte imagini drăguțe și simple:

Sunt multe, multe alte exemple draguțe pe dragul nostru Google așa că spor la căutat și la desenat.

Dacă va faceți tricouri trimiteți poze pe Facebook sau pe mail. De abia așteptăm să le vedem! 😀

Alina

3 Comments

  1. Deci e perfect pentru Valentine`s Day sa ii faci un tricou personalizat!!! Of… Ce ciuda mi-e ca deja i-am luat cadou! Lasa ca urmeaza Dragobete! O sa scrie pe tricou lui “I love my girlfriend” Sau…. of…am prea multe idei:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *