De vorbă cu Lidia Puică

Unul din lucrurile mele preferate pe care le fac pentru acest blog e să descopăr oamenii cu care colaborăm altfel decât o fac de obicei. Până acum am avut parte numai de surprize, iar întâlnirea cu Lidia nu face nicio excepție. La o prima vedere, Lidia pare o fire sensibilă, foarte prietenoasă și ușor timidă, însă odată deschis săculețul cu podoabele trimise de ea, am descoperit un om puternic, îndrăzneț, vesel, extrem de atent la detalii și cu o imaginație impresionantă. Vă las cu interviul de mai jos să vedeți dacă am avut dreptate sau nu.

1. Când ai început să creezi accesorii și mai ales de ce?

Începuturile vin din copilărie, când îmi făceam brățări din mărgele de nisip și inele din sârmă răsucită,  ca un mod de distracție.  Încercările mai serioase au fost în timpul facultății, prin anul 2, după un workshop de design, când am venit foarte entuziasmată și am creat primul colier din sârmă și piulițe. Motivul cred că a fost curiozitatea. Am văzut că e un domeniu care oferă multă libertate în creație și am vrut să văd cât de departe pot merge.

Colier Origini 04 – 138 lei

2.  Cum consideri că te diferențiezi față de ceilalți designer și care crezi că este punctul tău forte?

Cred că fiecare designer se diferențiază în primul rând prin stilul său, așa e și în cazul meu. Pe lângă asta, sunt foarte migăloasă și acord o mare atenție detaliilor.

Colier Rapsodia #3 – 93 lei

3. Ce materiale folosești pentru creațiile tale?

Lucrez în special cu fire din bumbac și fire acrilice, materiale textile, pentru că sunt ușoare și plăcute la atingere. Folosesc și mărgele de nisip, mărgele din sticlă și uneori pietre semiprețioase, ca să creez o diferență dintre texturi, astfel piesele capătă un aspect dinamic și detaliat. Uneori intervin și cu materiale naturale, precum elemente din lemn sau pietre.

Colier- 110 lei

4. Descrie femeia care îti poartă accesoriile. Cum este ea?

Nu cred că aș putea face un profil concret, accesoriile mele poartă acea femeie care se regăsește în ele. Pot doar să intuiesc că este o femeie nonconformistă, curajoasă și în același timp una cu suflet de copil; o femeie care caută să-și exteriorizeze lumea interioară și să iasă în evidență.

Colier  Rapsodia #4 – 95 lei

5. Cât lucrezi în medie pentru a finaliza o comandă?

Depinde ce fel de comandă este, dacă e o pereche de cercei, ar putea dura și câteva ore, dar dacă este vorba de un colier, aproximativ 2-3 zile. Pentru creație proprie lucrez mai mult, uneori  durează și câteva săptămâni.

6. Între ce prețuri variază produsele tale?

Preturile variază în dependență de idee, volumul de lucru și de prețul materialelor. Dacă este vorba despre o colecție mai specială, atunci prețurile sunt mai ridicate. Pentru a avea o idee mai concretă, găsiți magazinul meu aici : http://www.breslo.ro/Shop/lida.accessories

Colier Rapsodia – 73 lei

Cercei Orange heart – 38 lei

7. Ce înseamnă pentru tine “frumos”?

“frumos” este un termen relativ și fiecare îl percepe în felul său. Așa cum afirma și Hofmann: ”nu există o regulă obiectivă a gustului, pe baza căreia să putem determina ce este frumos”. Dacă e să mă refer la aspectul vizual, atunci “frumos” este echivalent cu “armonios”. Orice lucru din jur care exprimă un echilibru dintre formă și culoare este frumos.

8. Care sunt micile obsesii ale unui designer de accesorii?

Texturile! Daca văd o suprafață de orice natură, încep să-mi imaginez cum s-ar integra într-o piesă de bijuterie. De asemenea, am obsesie pentru detalii, îmi place sa fie totul ca la carte, de aceea îmi rezerv mult timp pentru migăleală.  Și ultima ar fi ordinea din atelier. Având multe chestii mici, consider că fiecare trebuie să își aibă un loc, ca la nevoie, să știu unde să le găsesc.

Pandantiv – 52 lei

9.  Pofta vine mâncând. Inspirația vine studiind. Cât este de valabil acest dicton în cazul tău?

E adevărat! Studiul presupune documentare și analiza a ceva ce există sau ce s-a mai făcut. În urma acestuia, creierul păstrează informațiile utile, iar mai apoi le  generează sub formă de soluții și idei ( am aflat din facultate). În momentul în care studiul devine un proces sistematic și inspirația devine continuă.

10. Ce te face fericită?

Ma simt fericita de fiecare dată când duc un lucru până la capăt, fie că e vorba despre o bijuterie sau o activitate de rutină. Dar pe lângă asta sunt și : călătoriile, oamenii și  locurile noi, marea, diminețile cu soare, muzica, cafeaua și inspirația ..și luna mai 🙂

Colier  Clouds -96 lei

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *