NUntă la palat

Sâmbătă asta am fost împreună cu o prietenă la târgul de nunți de la Muzeul de Artă, evident, pentru a ne informa cât mai mult și cât mai bine despre nunta anului 2013. Despre partea cantitativă a acțiunii noastre mă declar relativ mulțumită, întrucât m-am întors acasă cu o sacoșă plină de pliante, cărți de vizită, oferte și carnețele, mai prost am stat însă la partea calitativă.

M-am decis să fac o mica modificare a numelui evenimentului și să accentuez o alăturare de două cuvinte pe care le-am auzit mult prea des la târg “NU!”: “Nu călcați pe covor că aici se probează rochiile!”, “Nu atingeți rochițele, prindeți de umeraș!, “Nu aveți voie să probați mai mult de 3-4 rochii!”, “Nu aveți voie să faceți poze!” (??!?!? pe asta chiar nu am înțeles-o, mai ales că toate rochițele erau puse pe un site), “Nu!”, “Nu!”, “Nu!”. Și deși aș reuși să găsesc o explicație pentru unele din aceste afirmații negative, modul în care erau rostite și atitudinea așa ziselor vânzătoare a lăsat mult de dorit.

Dar ca să nu fiu cârcotașă,  recunosc că târgul poate fi extrem de util pentru cei care își plănuiesc o nuntă. Veți găsi de toate , de la invitații până la prăjituri  aranjamente florale, foto, verighete etc. Rochiile nu m-au impresionat foarte tare și deși se oferea un discount cuprins între 10-30%, parca nu te lăsa sufletul să pleci de acolo cu rochia pe care o probai atunci, indiferent de starea ei. M-au super amuzat cei de la Pronovias, care au expus trei rochii pe niște manechine luminate de reflectoare și bine ținute deoparte de public printr-o bandă care delimita clar spațiul.  Celor de la Pronovias, care au gândit treaba asta, le urez sa coboare din turnul lor de fildeș și sa ne mai lase. Mi s-a spus ca marea lor oferta era că puteai merge la magazinul lor fără programare în ziua aceea, adică după o tura epuizantă de NUntă la palat, sa îți târâi picioarele către o altă locație, doar pentru ca ei se simt speciali.

Celor interesate/ți de subiect le recomand să facă o cură de vitamine,  sport și multă yoga care să îi ajute să facă față unui alt astfel de eveniment, care va avea loc la ExpoTransilvania peste fix 2 weekend-uri.  Doamne ajută!

Maria

7 Comments

 1. Anul trecut am pierdut timp plimbându-mă la aceste târguri.
  În general, cei cu adevărat buni, sunt deja rezervați.
  Rochiile date spre probă arată destul de rău, iar modelele sunt jalnice. Există standuri unde personalul este ignorant, puțini sunt interesați să-ți fie de folos.
  La Expo va fi și mai rău, nu vă așteptați la ceva deosebit!

 2. Deci sa inteleg ca mereu a fost asa. Ce-i drept a si fost ingrozitor de aglomerat si obositor, insa sper ca la Expo, fiind spatiu mai mare, macar sa fie loc mai mult, mai mult aer si sper eu si o graderoba ceva…

  • Vei fi foarte dezamăgită, acolo merg cei cu produse mai ieftine şi servicii mai slabe, cei care nu au avut fonduri pentru a închiria stand la Nunta la Palat. Cabinele de probă sunt improvizaţii, nu ai spaţiu suficient să probezi, oglinzile sunt mici şi vei regăsi rochii din Piaţa Mărăşti la preţ de Pronovias.
   La torturi vei vedea cum toţi îşi fură decoraţiunile.
   Târgurile de nunţi sunt o pierdere de vreme.

  • Pe data de 4 februarie am fost la Targul de Nunti oiznargat in Iulius Mall (Timisoara) si avut norocul sa imi gasesc rochia de mireasa perfecta pentru mine, exact la standul Modern Bride.

 3. Mihaela, multumesc mult de informatie! E bine de stiut!! Din pacate va trebui sa ajung oricum, insa macar ma pregatesc un pic sufleteste inainte. 🙂

  • La un târg, mireasa speră să găsească de toate de cea mai bunp calitate, rochii, decoraţiuni, flori, prăjituri, invitaţii.
   Colaboratorii care m-au ajutat la nunta mea sunt deosebiţi şi nu i-am contact de la târg. cei cu adevărat buni, nu au nevoie de târguri.

 4. Subscriu Mihaelei. am fost si eu la Nunta la Palat si am fost profund dezamagita. Inghesuiala, nu ai timp si dispozitie pt a discuta la modul serios cu nici un furnizor, conditiile de proba a rochiilor iti taie pofta de a incerca orice. Singurul beneficiu a fost “stragerea de pliante”, iar astfel am mai aflat si eu ce furnizori sunt pe piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *