La o cafea alături de Raluca

photo by Cristina

Raluca este o persoană plină de viaţă, cu zâmbetul pe buze, cu extrem de multă energie şi cu o poveste la fel de interesantă ca şi ea. Am fost plăcut impresionate să descoperim că procesul său creativ nu se opreşte doar la accesorii. Raluca este şi scriitoare, şi cu ocazia întâlnirii noastre la o poveste lângă o ceaşcă imensă de cafea, am fost invitate la lansarea următoarei sale cărţi “Coporatistul”, eveniment care va avea loc vineri, 14 decembrie, ora 18, la Book Corner Librarium. Mai multe detalii găsiti pe Facebook. Noi vom fi acolo. Vă asteptăm şi pe voi 😉

Lectură plăcută! Sunt sigură că veţi savura acest mini interviu .

1. Cum a început povestea ta de dragoste cu accesoriile din fetru?

Din pură întâmplare. Întotdeauna am ştiut despre mine că sunt migăloasă şi că iubesc să creez ceva – orice cu propriile mâini. Însă de când am devenit mamă această pasiune s-a accentuat, pentru că surprinzător (sau nu) intenţionez să îi inspir copilului meu dragoste pentru creaţiile de orice natură. Joaca mea cu fetrul, în timp ce confecţionam amatoriceşti Nemo şi Hello Kitty, s-a preschimbat într-o adevarată meserie pentru timpul meu liber. Mă surprinde şi pe mine, însă îmi oferă o mare satisfacţie.

2. De ce te-ai axat pe fetru ca material al accesoriilor tale?

Este un material uşor de folosit/cusut, vine în toate culorile curcubeului, este moale şi fin şi se poate transforma în jucării, accesorii, ornamente, gablonţuri, coperţi de carte, suport de pahare, huse de telefon, pălării… sky is the limit.

3. Ce înseamnă pentru tine procesul de creaţie? Ce anume te inspiră şi de unde îți vin ideile pentru noile creații, dar şi pentru noile opere literare (ni s-a spus că eşti şi scriitoare)?

Nu sunt o inovatoare în domeniul artizanal, iar fetrul este folosit în acest domeniu de … habar nu am de când, dar probabil de dinaintea naşterii mele. La început mă inspiram din tutorialele de pe internet sau luam de model vreo imagine vector, însă cu timpul s-a transformat într-o joacă de-a culorile şi formele, iar rezultatul pe care îl urmăresc este stârnirea zâmbetului. Da, asta este menirea accesoriilor din fetru, trebuie să fie haioase, să provoace buna dispoziţie la contactul vizual. Cât despre scris, cea mai mare pasiune a mea, este o altă poveste. Dragostea pentru cuvinte este însă una firească, una pe care nu mi-o pot nega şi nici asuma – este pur şi simplu una cu mine; este ceea ce mă defineşte fără niciun efort. Cărtile pe care le-am scris (“Oraşul din viaţa mea”, “Corporatistul” şi “Primii paşi spre zbor”) sunt manifestele mele despre viaţă aşa cum am cunoscut-o eu, cum mi-a fost impusă şi cum incerc să o modelez zi de zi.

Broşe şi cercei – 15 lei/bucata

4. Cât lucrezi în medie pentru a finaliza o comandă?

În jur de 40 de minute – o oră

 5. Pentru cine ai făcut prima ta creație?

Pentru fiica mea

6. Între ce prețuri variază produsele tale?

10-20 Ron

Decoraţiune – 20 lei

  7. Ce părere ai despre moda din Cluj? Stie lumea să se accesorizeze?

Da, Clujul este un oraş colorat, asortat, vintage. Când am venit în Cluj prima dată, în anul întâi de facultate, am rămas uimită ce originale şi diverse stiluri aveau fetele acestui oraş. Am fost inspirată de ele şi încă simt la fel. Cred că oraşul ăsta medieval şi modern şi cosmopolit în acelaşi timp insuflă libertate de exprimare în vestimentaţie şi accesorizare.

Broşe şi cercei – 15 lei/bucata

8. Ce trend/modă ai vrea să revină/să nu mai dispară?

Sincer, nu mă pricep la modă. Toată filosofia mea pe această temă se reduce la culoare – iubesc culorile, urăsc asortatul şi simetria culorilor. Îmi place să cred că felul în care mă îmbrac exprimă optimismul şi pofta de viaţă care mă definesc.

9. Ce te face fericită?

Oho, asta e o listă lungă… Maternitatea şi viaţa de familie, scrisul şi cititul, natura verde şi zăpada, muzica şi picturile marine, filmele de Crăciun şi mirosul de scorţişoara, surprizele pe care mi le face cadou viaţa atunci când mă pregatesc de bocit.

10. Până la urmă imprimeurile de zebră sunt albe cu dungi negre sau negre cu dungi albe?

🙂 Ar fi fost animalele mele preferate dacă ar fi fost cu cercuri galbene şi buline roşii şi verzi.

Broşă – 15 lei

Pandantiv – 20 lei

11. Dacă ar fi să alegi o piesă vestimentară care să te reprezinte din orice epocă, care ar fi aceasta şi de ce?

Bascheţii Converse. Încălţată cu ei sunt încă o puştoaică şi pot regresa la vârsta mea emoţională, care este de 16 ani.

Simina

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *