DIY: Coroniță de Crăciun

A venit vremea pentru cel de-al doilea proiect din seria de Crăciun 😀 !

Pentru această coroniță veți avea nevoie de:

– o coroniță din răchită

– crengi de brad și tot felul de ierburi și crengi interesante pe care le găsești pe afară

– con de brad

– panglică/material verde sau roșu/fundițe gata făcute

– ață și ac

– pistol de lipit (opțional)

– spray în culoarea dorită (opțional)

Coronița am luat-o de la magazinul Romimplet. Magazinul de prezentare este în Arad, dar produsele se pot comanda de pe site-ul impletituri.ro. Puteți să vedeți ce lucruri frumoase mai fac ei și pe pagina de facebook . Avantajele acestei firme sunt că sunt producători (de aceea prețurile sunt la prima mână) și că au o experiență în domeniu de peste 30 de ani, ceea ce  se reflectă în calitatea produselor.

Crengile și conurile le-am cules în timpul unei plimbări prin cartier și, spre surprinderea mea, am găsit foarte repede tot ce aveam nevoie. Când alegeți decor natural, trebuie să luați în considerare uscarea. În cazul în care nu sunt uscate, se poate schimba culoarea sau textura crenguțelor, fructelor și frunzelor. Ideal e să culegeți conuri, brad și ierburi care sunt deja uscate datorită vremii de afară.

Se pot face mai multe variante de coronițe: cu răchită naturală sau vopsită.

Pas 1: duc coronița într-un loc bine aerisit și o vopsesc în culoarea dorită. Pulverizez un strat subțire, de la distanță. În acest fel se va usca mai repede și nu se vor forma dâre de vopsea la capăt. După ce s-a uscat prima parte, o întorc și o vopsesc și pe spate.

Dacă dorești o coroniță naturală sari peste acest pas.

Pas 2: după ce vopseaua s-a uscat complet (!!) încep să pun crenguțele după voia inimii prin răchită. Cel mai ușor e să alegi o crenguță mai mare ca bază și să pui mai multe mai mici pe lăngă.

 

Eu am vopsit ceva buruiană pe care am găsit-o afară într-o culoare arămie/aurie (vreau să se potrivească cu conurile făcute în tutorialul trecut :-D) și am pus-o printre crenguțele de brad.

 

Pas 3: Conul. Aici sunt 2 variante: îl lipești cu pistolul de lipit sau iei o bucată de ață și o treci printre solzișorii conului. În acest fel vei ascunde perfect ața. La spatele conului faci un nod și cu ața rămasă legi conul de coroniță.

Pas 4: Pentru că totul e pe verde și arămiu am zis că ar fi frumos ceva roșu. Dacă ai funde gata făcute (se pot cumpăra la set de peste tot în această perioadă) poți să legi o fundă undeva pe coroniță. Dacă nu ai funde atunci trebuie să faci una. Nu intra în panică! E ușor!

Din comoditate am făcut acest pas cu pistolul de lipit, dar se poate coase urmând aceiași pași.

Tai o bucată de panglică de vreo 40 cm și una mică de vreo 7 cm. La bucata mare îi marchezi mijlocul și apoi o împături ca și în imaginea de mai jos.

 

Dacă lucrezi cu pistolul de lipit trebuie să pui câte un strop de lipici ca să unești partea stângă cu mijlocul, apoi lipești partea dreaptă peste partea stângă. Dacă ai de gând să coși, trebuie să coși aceste 3 părți suprapuse.

 

Apoi vei lipi panglica scurtă peste mijlocul fundiței și la spatele fundiței și tai surplusul. Dacă coși atunci vei coase panglica scurtă la spate, ca un inel și tai surplusul.

 

Ah…și dacă dorești poți să tai vârfurile panglicii în v.

Pentru a atașa fundița de coroniță, treci o ață prin partea din spate a inelului și o legi în locul dorit.

 

Eu nu am lăsat ața și am făcut un nod chiar la capăt pentru a putea să o agăț pe ușă.

Gata!

 

Aceste coronițe se pot pune pe brad, la ușă, pe rafturi și sub brad. Sunt un cadou frumos și necostisitor și un decor frumos pentru sărbători.

 

IMPORTANT: După ce trec sărbătorile de iarnă nu trebuie să arunci coronița! Ea se poate folosi pe același principiu pentru Paști sau în timpul verii 😉 Oricum…voi face un tutorial când se va schimba sezonul și vei putea să refolosești această minunată coroniță tot anul!

 

Aceasta e varianta mea de coroniță, dar se pot face multe modele! Dacă ai încercat să faci astfel de coronițe trimite-ne poze! Am fi tare încântate să vedem ce ați făcut voi!

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *