O discuție De Dimineață cu Didi

photo by Andra

Diana, sau Didi, cum se semnează în e-mailurile schimbate cu ea, e un om cu o energie pozitivă copleșitoare și cu o viziune asupra vieții și asupra frumosului cu totul deosebită. Vă lăsăm mai jos în compania ei  și vă sfătuim să  parcurgeți fiecare rând cu atenție și cu inima deschisă.

Și pentru că era păcat ca numai noi să ne bucurăm de podoabele de lână ale lui Didi, am invitat o altă persoană de suflet să ne fie alături,  mai exact pe Alina, invitatul nostru special al ședinței foto.

Enjoy!

1. Cum a început povestea blogului tău “De Dimineață”?

Îmi amintesc şi acum acea duminică de iunie când am simţit eliberarea şi am ştiut că voi avea suficient curaj să aleg calea mea, a creaţiei. Am lăsat în urmă un domeniu real, plin de cifre fără simboluri şi am lăsat să iasă la suprafaţă copila care se juca în grădina bunicilor, care inventa alfabeturi noi şi făcea baloane de săpun din şampon…

„De Dimineaţă” vorbeşte despre începuturi proaspete,  despre căutare, despre auto-cunoaştere şi despre toate lucrurile care îmi aduc bucuria autentică.

Colier turqoise cu crenguțe japoneze–  65 lei

2. De ce te-ai axat pe lână ca material al accesoriilor tale și de unde ai învățat să le vopsești în atâtea culori?

În momentul în care am păşit în lumea artizanilor, mi-am dat seama că trebuie să îmi găsesc stilul şi materialele potrivite, care să vorbească despre mine şi despre ceea ce doresc să transmit lumii. Lâna, şi în general materialele pe care le folosesc în podoabele mele, sunt calde, organice, uşoare şi vor să aducă în viaţa purtătoarei un strop de poveste cu iz străbun. Podoabele mele sunt doar o reinterpretare a doinelor, a lucrurilor gingaşe, care ne bucură sufletul în mod magic.

De un an de zile am început să vopsesc lână cu plante, pentru proiectele mai “preţioase” – podoabe care să conserve cromatica vegetală, să ţină vii amintirile copilăriei şi să încălzească inimile pe timp de iarnă. Petrec mult timp hălăduind pe dealuri şi prin păduri, culegând plante pentru vopsit, minunându-mă de câtă bucurie pot să primesc prin simplul fapt de a mă afla în mijlocul copacilor, a florilor, a ierbii… Şi, da, sunt norocoasă, trăiesc la 20 de minute de pădure…

Lucrul cu lâna, brodatul şi vopsitul cu plante sunt tehnici pe care le-am învăţat singură, studiind cărţi de specialitate, culegând inspiraţie din călătorii şi ascultând atentă poveştile bătrânilor.

Talisman alb cu floricele roșii35 lei

3. Ce te inspiră? De unde îți vin ideile pentru noile creații?

O mărgică de lână brodată este o mică capsulă a bucuriilor mele şi aici trebuie să mărturisesc că mă entuziasmează dimineţile proaspete, bucuria noilor începuturi, pădurea, câmpiile, tapiţeriile vechi, covoarele bunici, cărtile vechi, doinele, pietrele, păsările şi pot să continui în registrul natural până umplu pagina…

4. Cât lucrezi în medie pentru a finaliza o comandă?

În creaţie lucrurile sunt relative, de aceea, când creez un nou model de colier, poate să dureze câteva zile, săptămâni… pentru că încerc, potrivesc, modific, adaug, uit o vreme, revin. Atunci când recreez un model expus, lucrurile devin mai simple şi procesul se scurtează pâna la 1-2 zile.

Talisman galben35 lei

5. Pentru cine ai facut prima ta creație?

Prima creaţie pe care am făcut-o a fost când eram mică, ceva instinctiv şi impulsiv probabil, dar nu-mi aduc aminte ce anume reprezenta… Ştiu că verile petrecute în satul bunicilor au pus o piatră la temelia “De Dimineaţă”, iar în anii aceia ai copilăriei eram mare fan pietricele, coajă de copaci, clei din cireş, diguri din pietre, castele… O perioadă frumoasă pe care o retrăiesc acum prin creaţie.

6. Între ce prețuri variază produsele tale?

În functie de idee, muncă şi materialele folosite, preţurile variază, dar încerc să fiu cât mai accesibilă, raportându-mă în acelaşi timp la calitate şi mesaj. Invit cititorii, pe această cale, să viziteze De.Dimineata.breslo.ro – micul meu magazin virtual pentru a vedea ceea ce lucrez, cât şi preţurile.

Cerceluși negri lungi35 lei

7. Ce părere ai despre moda in Cluj? Stie lumea să se accesorizeze?

Toate-s vechi si noua toate: Vreme trece, vreme vine.

Aşa că în materie de modă, apreciez bunul simţ, oamenii de treabă, iar ca accesoriu de nelipsit, recomand zâmbetul.

8. Ce trend/modă ai vrea să revină/să nu mai dispară?

Imaginaţia mea e captivată de anii ’70, cu fete care poartă haine lejere, ii înflorate, fuste largi si vaporoase…

Talisman albastru35 lei

9. Ce te face fericită?

Dimineeeeeţile!

Apoi mai e pădurea, casele la ţară, grădinile pline de roade, răsăriturile de soare, serile când îmi citeşte prietenul meu, călătoriile, o carte bună, oamenii buni.

10. Până la urmă imprimeurile de zebră sunt albe cu dungi negre sau negre cu dungi albe? 🙂

În primul rând zebrele zboară! Şi vă zic eu că sunt albe, blânde şi pasc fericite în stepa africană.

Cerceluși albi cu floricele mov35 lei

Cercei turqoise25 lei

Cerceluși albi cu floricele roșii35 lei

admin

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *