DIY: Brățară croșetată din sârmă


Pentru această săptămână am pregătit o brățară fină, delicată și de efect, din sârmă croșetată. Materialele le puteți lua de la magazinul Creativ Hobby, de pe strada David Ferenc.

Aveți nevoie de:

– clește de tăiat sau foarfecă

– sârmă subțire (cu cât e mai subțitre cu atât e mai ușor de lucrat cu ea)

– biluțe, mărgele sau cipsuri din pietre semiprețioase

– clește

– închizătoare

– zale

– ac de croșetat

 

Prima dată am înșiruit bile pe sârmă. Unii preferă să aproximeze lungimea de care au nevoie și apoi să taie sârma. Dacă vrei să faci așa, atunci poți să pui pe capătul liber ce bilă dorești, cand dorești. Eu nu am aproximat niciodată bine și prefer metoda sigură 😀
Apoi fac o buclă din sârmă și bag capătul scurt în buclă. Dacă iese prea mare bucla poți să o strângi și să o aduci la dimensiunea dorită. (Folosește cleștele! nu are sens să bravezi și apoi să te doară degetele jumătate de zi :P)
Acum scot acul de croșetat din dotare, îl bag în buclă, agaț capătul mai lung cu vârful și trag. Tadaaaaam! Așa se formează o nouă buclă  😀
Acum depinde de tine cât de groasă vrei să fie brățara. Eu am mai făcut 4-5 bucle. Grosimea poate să difere, depinde foarte mult de cât de mare e acul și cât de strâns lucrezi.
După ce ai ajuns la lățimea dorită mai faci o buclă și apoi întorci “opera de artă” și bagi acul în bucla anterioară. Continui să faci bucle până când ajungi la sfârșitul rândului și apoi te întorci.
La un moment dat trebuie să începi să pui câte o bilă/mărgea, pe care o încorporezi. Tot ce trebuie să faci e să aduci cât mai aproape de capăt bila și apoi să o ignori și să croșetezi 😀
După ce ai ajuns la lungimea dorită tai firul, tragi de buclă (cu cleștele!) până se desface și îl ascunzi în împletitură.
Pentru că nimeni nu vrea o brățară care să zgârie trebuie să aplatizăm totul cu cleștele.
Acum, nu mai avem mult. Știu, te dor un pic degetele pentru că nu ești muncitor de șantier și nu lucrezi zilnic cu sârmă, dar imediat e totul gata și vei fi mândră de tine 😀
Tot ce trebuie să facem e să punem capătul de șnur, pe care îl strângem cu cleștele și cu ajutorul zalelor punem închizătoarea. Eu am adăugat în capătul opus închizătorii câteva zale în plus, în caz că vreau ca brățara să stea mai lejer pe mână.
Gata!
Acum pozele cu produsul final 😀 :

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *