Shopping, shopping – dar ştii ce cumperi?

Da, clar noi femeile în general avem o mare problemă. Suntem SHOPPING addicted.

 Vine toamna şi nu am botine. Dar dacă îmi iau botinele acestea gri cu negru îmi trebuie şi o poşetă care să meargă şi dacă se poate şi o eşarfă sau mai bine zis un fular din acela lung şi pufos că deja afară se simte cum a venit iarna.

Acesta este unul din scenariile prin care trecem în fiecare  anotimp: nu am aia, nu am celaltă; tre’ să merg la cumpărături, deşi dulapul meu este ticsit de haine nepurtate de cine ştie când, iar pe cuier nu îmi mai încap poşetele, cât despre pantofi: soţul  meu m-a ameninţat că mi aruncă dacă nu le găsesc un loc de depozitare. Şi de multe ori visăm la haine de colecţii sau de lux cum se mai numesc acestea. Şi poate strângem cureaua să ne luam măcar fularul de acolo (că doar aşa mă vor întreba toate prietenele de unde am minunăţia aceasta şi le voi putea spune cu mândrie preţul exagerat de mare :P).

Dar ce facem după ce ne-am achiziţionat fularul respectiv şi observăm că o altă prietenă are unul exact la fel cu diferenţa că ea nu a dat 300 de lei pe el, ci doar 30 de lei şi l-a cumpărat de la un magazine turcesc recent deschis. Să ştiţi că în România (probabil şi datorită  legistlaţiei deficitare în domeniu sau al controalelor “bine făcute” – nu m-am documentat referitor la afirmaţiile acestea, ci doar am dat cu presupusul) se întâmplă ca mari designeri sau proprietarii unor magazine de lux să cumpere marfă îndoielnică din punct de vedere calitativ la un preţ pe care toată lumea şi-l permite şi să o vândă la preţuri de lux.

Un asemenea caz a fost evidenţiat de mass media luna trecută. Dacă sunteţi interesaţi să aflaţi amănunte citiţi: Scandal în lumea modei: Haine „Made in China” la prețuri de lux – Modă, din Evenimentul Zilei.

 

Concluzie: Nu tot ce zboară se mănâncă! Dacă o piesă vestimentară costă mai mult nu înseamnă că din punct de vedere calitativ este mai bună (eu am păţit-o de câteva ori cu branduri renumite gen Zara, Steilman). Aveţi grijă ce cumpăraţi, iar dacă din nefericire cădeţi într-una din capcanele puse de oamenii aceştia care doar aleargă după bani faceţi bine şi raportaţi incidentul astfel încât să nu cădem şi noi în aceeaşi oală.

Voi aţi trecut prin astfel de experienţe? Aşteptăm să le împărtăşiţi şi cu noi.

Simina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *