DIY: Scapă de molii!

Eu, la fel ca mulți oameni din lumea aceasta am fost invadată la un moment dat de molii. Dacă ai fost în situația mea, în mod sigur ai ajuns la capătul răbdării cel târziu în momentul în care toate hainele miroseau iremediabil a naftalină.

Acum poți să te lupți eficient cu moliile și să le alungi cu un miros plăcut! Da, am și testat asta. Eu am salvat pur și simplu  cojile unor portocale după ce am făcut un fresh și le-am aruncat prin dulap (mda, știu, foarte stilată varianta :D)

Săptămâna trecută, când am făcut DIY-ul cu suportul pentru lumânare, am realizat că se poate îmbunătăți varianta mea. De aceea vă ziceam să nu aruncați formele din coji de portocală. Pe lângă acele forme mici am mai decupat și altele, un pic mai mari. Poți să folosești și forme mici pentru prăjituri.

Când lași portocala la uscat ar fi bine sa pui ceva greu peste ea, de exemplu o foaie mai groasă sau carton și peste o carte. În acest fel se vor usca drept.

Pentru acest proiect vei avea nevoie de:

 

– bucățele de portocală de diferite mărimi și forme

– ac

– ață

Eu am încercat sa fac 2 găuri în fiecare bucată ca să stea frumos pe ață. Prima gaură am făcut-o dinspre partea albă înspre coaja portocalie, iar a 2-a invers.

Nu vreau să se tot miște cojile pe ață și să ajungă în cele din urmă toate în partea de jos a aței. De aceea ai 2 variante: poți să faci un nod în partea din spate a fiecărei găuri, sau poți să treci încă o dată prin cele 2 găuri.

După ce am pus prima coajă o împing spre capătul aței și fac un nod, lăsând o buclă. Acea buclă mă va ajuta să atârn ața cu coji de portocale în dulap.
Apoi înșir câte bucăți de portocală vreau și când ajung la lungimea dorită fac un nod la capăt și tai ața.

Gata!

Acum tot ce trebuie să faci e să agați undva în dulap acest șireag de coji de portocale și să aștepți să dispară moliile. 😀

Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *