Impresii de mireasă

Ştiţi că noi fetele de multe ori visăm la momentul acela în care vom devenii mirese. Nu contează cine este prinţul fermecător, contează doar rochia noastră, buchetul, aranjamentele florale, tema nunţii, locaţia şi multe alte detalii care acuma poate nici nu îţi trec prin minte.

Şi timpul trece, trece, şi noi vrem din ce în ce mai mult să fim mirese. Ei bine, fetelor, este frumos să fii mireasă, să ai aproape de tine multă lume, prieteni, rudenii pe care poate nu le-ai mai văzut de un secol, dar au venit special pentru tine să fie cu tine în cele mai fericite clipe din viaţa ta de până atunci. DAR, bineînţeles că există şi un dar :), stresul, certurile, nervii de dinainte de nuntă (în fond şi la urma urmei depinde de fiecare în parte cât de departe ajunge cu nivelul stresului) sunt acele chestiuţe care strică tot farmecul. Orice ar fi totul se rezolvă în ziua cea mare :). Atunci nimic nu mai contează: că nu îţi stă bine părul, că machiajul nu este exact ce îţi imaginai tu, că florile de pe maşina sunt roz nu galbene cum le vroiai, că ţi s-a rupt o balenă de la rochie, că oja de pe unghii s-a belit. Ţine minte: voi mirii trebuie să vă simţiţi bine; dacă mirii sunt relaxaţi, dansează, se simt bine şi invitaţii vor fi la fel; întotdeauna vor fi cârcotaşii cărora nu le va plăcea nimic indiferent de ce ai pune pe masă, de cum ai arăta tu, de ce dansaţi, de muzică, de de de….

Mă gândeam să vă împărtăşesc din experienţa mea proprie anumite lucruri care mie personal mi s-au părut a fi cele mai importante:

–          Nunta este nunta voastră  şi doar a voastră: nu a părinţilor, nu a bunicilor, nu a fraţilor, nu a prietenilor. Sunt mai multe tipuri de miri: cei radicali care nu accepta sugestii de la nimeni (aş putea să zic că eu intru în această categorie: rochia roşie spune totul :P), cei care se lasă pe mâna părinţilor şi a rudenilor, deşi nu sunt de accord cu ele, etc.; cel mai bine ar fi să alegeţi  o cale de mijloc: ascultaţi ce au de zic cei cu mai multa experienţă (ştiu şi ei multe chestii – nu faceţi greşeala pe care am făcut-o eu), dar până la urmă voi luaţi deciziile şi faceţi ceea ce vă place.

–          Nu încercaţi să mulţumiţi pe toată lumea; nu veţi reuşi şi după aceea veţi fi prea dezamăgiţi.

–          Nu dispăreţi prea mult din peisajul nunţii voastre ca să faceţi poze, să salutaţi lumea sau mai ştiu eu ce. O nuntă în care mirii sunt plecaţi mai mult de 50% de pe ringul de dans nu este una dintre cele mai reuşite nunţi (părerea mea proprie şi personală :P).

–          În ziua nunţii nu vă mai ocupaţi de organizare. Dacă s-au dat listele cu invitaţii peste cap şi nimeni nu stă unde ar trebui să stea: rudele, organizatorul de nuntă, starostele trebuie să rezolve aceste chestiuni, nu mirii (o altă greşeală de a mea :P).

–          Florile sunt farmecul unei nunţii, dar sunt extreme de scumpe (ca orice altceva ce ţine de o nuntă) şi se ofilesc. Eu dacă aş mai face o nuntă aş merge pe ghivece de flori pe mese pe care invitaţii să le ia acasă ulterior. Ar fi un cadou minunat.

–          Dacă starea civilă, cea religioasă şi cheful au loc în aceeaşi zi (foarte obositor aş spune eu), încercaţi să le puneţi una după alta fără pauze în care invitaţii să nu ştie ce să facă. De exemplu la noi fiind nuntă de noapte am reuşit să facem şedinţa foto de la 16:30, starea civilă de la 18:00, cununia religioasă de la 19:00 şi petrecerea de la ora 20:00.

Dacă aveţi nevoie de ponturi pentru organizarea unei nunţi sunt la un mail distanţă (simina@fetecuetichete.ro), nu ezitaţi să îmi scrieţi :).

Aşteptăm şi comentariile voastre referitor la nunţile pe care le-aţi avut deja.

Mulţumim frumos pentru poze care au fost realizate de patakiphotography.

Simina

4 Comments

 1. Ce tare. Primul comentariu vine din partea unui tip. Oh well… 😛 vroiam doar să te felicit pentru alegerea culorii rochiei! AŞA tre să arate o mireasă! Toate-s frumoase, dar parcă plictisitoare. TOATĂ lumea poartă alb, crem, same sh*t, different bride… BRAVO! Casă de piatră şi la cât mai multe postări!

  P.S. aş fi curios câte şi ce feluri de contraargumente ai primit în ceea ce priveşte culoarea 🙂

  • Salut Robert,

   Contrargumente la rochia rosie: nici nu stiu de unde sa incep, dar am fost tare pe pozitie :). M-am documentat inainte sa imi fac cunoscuta alegerea si am gasit multe informatii despre culoarea rosie pentru rochia de mireasa. Asa ca am venit cu argumente de genul: toata culturile exceptand cea americana si europeana opteaza pt rosu, in Feng Shui rochia rosie de mireasa semnifica fericire; pana si in cultura europeana rochia a fost rosie la inceput…parca panaprin anii 1500 sau ceva de genul cand s-a gandit cineva sa o schimbe :P. Pana la urma am fost lasata in pace cu alegerea mea :).

   Da, sunt mandra de mine ca nu am cedat presiunilor (trebuie sa recunosc: nu au fost asa de multe precum ma asteptam eu :)).

 2. Eu m-am căsătorit în vara aceasta și am avut nunta visurilor mele. A ieșit totul cum voiam, pentru că de fiecare detaliu în parte m-am ocupat personal. Nu am interzis nimănui să îmi dea sfaturi, însă nici nu am permis intervenții nedorite 🙂
  Cu două zile înainte, am instruit doi apropiați cu una-alta, despre ce putea merge prost și ce trebuiau să știe, și cam atît.
  Am mers pe dantelă, cît mai multă și în cît mai multe locuri. Invitațiile mi le-am făcut după plac. Am stresat un prieten pînă au ieșit cum am vrut. Sala am ales-o repede, pentru că știam demult unde vreau, iar petrecerea s-a ținut noaptea! A fost o alegere foarte bună, lumea chiar a putut ușor să intre în atmosfera de chef. Am negociat peste tot cît am putut, pentru că tarifele pentru orice legat de nuntă sînt cu mult exagerate.
  Iar tot ce am putut face singură, am făcut, nu am plătit pe nimeni. Doar de flori s-a ocupat cineva, o firmă, care a avut instrucțiuni clare legat de ce anume vreau. Decorul (cît de puțin, pentru că sala arăta superb), candy bar-ul, mărturiile și alte detalii de genul acesta le-am făcut singură, cu ajutor din partea familiei (mama, surorile etc.). Și au ieșit foarte bine.
  În trei luni, cît am avut la dispoziție pentru a plănui petrecerea, am aflat unde sînt toate depozitele din Cluj (de materiale, sticlă, textile, jeleuri, dulciuri, rafii, flori etc.).
  Cu drag pot împărtăși idei și altora, dacă au nevoie de ele!
  Succes tuturor celor care vor să se ocupe singuri de petrecerea lor. E super!

  • Felicitari Laura ca ai reusit sa te implici la maxim. Sunt sigura ca ai avut multe satisfactii ulterioare stiind ca te-ai ocupat tu de cele mai mici detalii.

   Asa am procedat si eu si sotul meu (ce ciudat suna inca:P). Vineri noaptea el inca spala pietricelele care trebuia sa fie puse in sticlele de vin acestea fiind vazele noastre pentru aranjamentele florale de pe mese.

   Multa bafta tuturora care isi organizeaza singuri nunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *