DIY: Suport pentru bijuterii

Tot timpul am avut probleme cu depozitatul bijuteriilor! De foarte mult timp mi-am pus în gând să fac un suport pentru bijuterii care să îmi permită să depozitez cât mai multe, într-un spațiu cât mai mic. Acum câteva luni “mă plimbam” pe net și am descoperit un suport pentru bijuterii în forma de rochiță. Mi s-a părut genial!…dar era prea scump (95 lei). De aceea am hotărât să îmi fac eu unul muuuuult mai ieftin. Bineînțeles că l-am personalizat și îmbunătățit.

Trebuie să precizez că, spre deosebire de proiectele anterioare, acesta va avea nevoie de mai mult timp. Eu am lucrat 2 după amiezi la el (așa chill, fără grabă, în timp ce mă uitam la un film :P). Toate cusăturile sunt făcute de mână, pentru a vă demonstra că se poate și așa! Nu trebuie să știi să coși mai bine decât o fetiță de cls. a 2-a care își face haine la păpuși. (asta ca încurajare 😉 )

Aveți nevoie de:

– foarfecă

– umeraș

– material (preferabil unul care nu se destramă foarte repede)

– ac

– ață

– sac transparent

– paspol (opțional)

– panglică

– perforator

– carton (opțional – eu nu am folosit, dar îl recomand dacă vrei să pui bijuterii foarte grele)

Am îndoit materialul în 2, am pus umerașul pe material și am început să desenez conturul unei rochii. Dacă esti o persoana perfecționistă poți să desenezi înainte pe o hârtie și apoi să copiezi șablonul pe material. Este foarte important să lași o margine de aprox 1-1,5 cm, care se vor pierde când faci cusăturile.

După ce am desenat forma, o decupez și pun materialul de-o parte.

Iau sacul transparent și îl tai în fâșii. Fâșiile mele sunt de 3 cm și 5,5 cmm, dar fiecare le taie după cum îi este mai de folos. Fâșiile de 3 cm le împătur și le perforez, acestea vor fi pentru cercei. Dacă e numai un strat nu se perforează bine, de aceea este mai bine să fie împăturit (plus că se capsează mult mai repede). Fâșiile de 5,5 cm le voi folosi pentru buzunare.

Am marcat fâșiile cu marker roșu pentru a vedea marginea mai ușor când cos. Marker-ul se poate șterge la sfârșit cu acetonă sau dizolvant.

Când am deja câteva fâșii tăiate încerc să văd la ce distanță le pun pe material și apoi le cos cu o cusătură maaaare maaare de tot ca să dureze cât mai puțin. 😀

Prima zi s-a încheiat și am mă pot uita mândra la ce am făcut până acum:

A doua zi am pus spate în spate cele 2 fețe și am cusut marginea (cu același model de cusătură maaaaare). Dacă nu vrei să folosești panglică sau paspol pentru margine poți să le coși față în față și să întorci totul pe dos când ești gata.

Paspolul (asa am aflat de la mercerie că se numește) este o fâșie de material cu marginile îndoite în interior, pentru a nu se destrăma. Arată așa:

Îl îndoi în așa fel încât să cuprindă ambele margini ale fețelor și încep să cos.

După ce am ajuns sus, pe cealaltă parte pun umerașul în interior (altfel nu va mai intra) și cos în continuare până ajung de unde am început.

După ce am cusut totul de jur împrejur tot ce trebuie să fac este să aranjez bijuteriile în noua lor căsuță 😀

Acum pot să pun în sfârșit inelele  într-un loc și nu trebuie să întorc toată cutia de bijuterii ca să le găsesc. Colierele pot să stea în sfârșit întinse și toți cerceii sunt vizibili!

Alina

6 Comments

  1. Abia am descoperit acest site si m-a vrajit complet! Sa vedem ce minuni mai gasim pe-aici….. Felicitari si mult spor in continuare pentru manutzele alea dibace!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *