DIY: Brățară spirală

Într-o zi m-am întâlnit cu Maria ca să meșterim o brățară. Și-a dorit de ceva timp să învețe să facă accesorii și nu prea găseam timpul necesar. Am mers la magazinul Creativ Hobby, de pe strada David Ferenc, ne-am aprovizionat cu tot ce trebuie și, odată ajunse acasă, ne-am apucat de treabă.

Înainte să începem aș dori sa precizez că este una din cele mai simple brățări posibile, care se poate personaliza foaaaarte mult și e numai bună pentru începătoare…

Aveți nevoie de:

 

– clește cu vârf rotund (îl puteți lua de la magazinul Fierul din Piața Mihai Viteazul)

– clește pentru tăiat (îl puteți lua de la magazinul Fierul din Piața Mihai Viteazul)

– bile/mărgele de ce dimensiune doriți (cutia de mărgeluțe mici costă 8 lei, iar cele mai măricele între 1 și 2 lei)

– sârma de memorie (1, 5 lei)

– și ATÂT! hypnotized

Pasul 1: Fac o buclă cu ajutorul cleștelui la un capăt.

Pasul 2: Combin bile mici și mari după cum am eu chef și încerc să păstrez un anumit tipar….sau nu big grin Acest pas l-a făcut mai mult Maria. Sfatul meu pentru începători este să vă înarmați cu răbdare. Spre sfârșitul brățării veți dobândi un pic de dexteritate.

Pasul 3: După ce sunt mulțumită de lungimea brățării tai sârma. Nu recomand să tăiați sârma cu foarfeca pentru că sârma de memorie este de obicei foarte tare și se va strica foarfeca, cel mai probabil fără să taie sârma…

Pasul 4: Fac o buclă la capăt, cât mai aproape de bile/margele.

Gata!

La final avem o Maria zâmbitoare și mândră de brățara ei nouă.

A pus brățara pe mână, lângă restul și a fost gata de plecare.

Nouă ne-a plăcut foarte mult acest proiect simplu, așa că ne-am gândit să organizăm un workshop (offline bineînțeles), prilej cu care nu numai că vom avea ocazia să ne cunoaștem, ci și  vom învăța să ne confecționăm singure și mai ales ieftin tot felul de accesorii. Ce ziceți? Ați fi interesate/interesați de asa ceva? Lăsați-ne vă rugăm un feedback să știm cum să ne organizăm.

Alina

One Comment

  1. Bratara Mariei a iesit grozav ! Ar fi tare fain sa faceti un workshop ! I’m in 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *