DIY: Bentiță/cordeluță pentru ocazii

Simina m-a rugat să îi fac o bentiță pe care să o poarte la nunta ei. Am tot căutat poze pentru bentițe și în cele din urmă am zis că ar fi un lucru ușor de făcut pentru orice ținută. Dacă ai o freză simplă și vrei să faci cumva legătura cu hainele sau accesoriile cel mai simplu ar fi să îți faci acest gen de bentiță.

Ai nevoie de foarte puține lucruri:

– elastic (de preferat asemănător cu culoarea părului)

– bentiță/șnur decorativă

– ac

– ață de culoarea bentiței

– ață de culoarea elasticului

Am îndoit în două șnurul și l-am pus  în jurul capului ca să măsor cât am nevoie. De puține ori găsim șnur elastic pe culoarea și modelul de care avem nevoie. Eu am găsit șnur care nu este elastic și de aceea voi avea nevoie de vreo 5 cm de elastic (dublat 10 cm), pe care îl voi coase la spate. Pentru că e de culoarea părului și va fi acoperit de păr, acea parte nu va fi vizibilă. Când tai șnurul iau în calcul că va fi cu vreo 7-8cm mai mic decât circumferința capului. Elasticul îl tai în așa fel încât să nu stea lejer pe cap. El trebuie să strângă un pic șnurul pe cap.

Mie îmi place foarte mult cum arată o bentiță subțire, dublă și finuță pusă în păr. De multe ori nu stă exact cum vrem noi acea beniță. Pentru a mă asigura că nu vor sta cele 2 părți lipite una de cealaltă am făcut o buclă la capăt si am cusut-o în cruce. Pe cealaltă parte am repetat procedura. Diferența e că pe a doua parte sunt capetele libere. Prima dată cos șnururile în cruce și apoi cos capetele libere împreună. Aici e important să fie ața cu care cos de aceeași culoare cu șnurul. Eu am folosit ață neagră pentru că să vedeți mai bine ce fac.

După ce am cusut totul foarte bine trec elasticul prin cele 2 bucle. Înainte să îl cos mai verific o dată dacă e lungimea bună. Prefer să verific de mai multe ori decât să descos după aceea. Cos elasticul bine.

Gata! Atât de simplu e!

Când am fost la mercerie să cumpăr șnurul nu m-am putut hotărâ care să îl cumpăr și am ajuns să iau mai multe. A doua bentiță am făcut-o dintr-un șnur gros și unul subțire. Dacă sunt de grosimi diferite e greu să le coși împreună. De aceea am hotărât să le înod și să cos elasticul în jurul lor pentru a masca nodul.

Dacă nu găsești șnur pe culoarea care îți place, folosește dantelă, dacă nu găsești dantelă cumpără material. Sunt foarte multe combinații pe care le poți face și doar imaginația e limita!

Sper că te-a ajutat acest proiect. Dacă îți faci o bentiță trimite-ne și nouă poze cu ea!

Spor la făcut bentițe ; -)

 

Alina

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *