DIY: Colier răsucit

Tot timpul am vrut să știu cum se fac acele coliere răsucite din mărgele. Acum că am aflat secretul am vrut să îl împărtășesc și cu voi. Acest colier se poate face răsucit sau împletit și puteți să folosiți orice bile, de preferat sunt cele de mărime mai mică. Se poate adapta pentru orice anotimp și orice stil.

Aveți nevoie de:

– mărgele/ bile din lemn (le recomand pentru că sunt mai ușoare)

– cupe pentru nod

– ață rezistentă

– clește cu vârf subțire

– sistem de închidere

– lanț/panglică/ață decorativă

– ac care să treacă prin mărgelele alese

Prima dată am tăiat ața în 5 bucăți egale. Lungimea depinde de cât de mare vrei să fie suprafața împletită. Eu am tăiat ața de vreo 35 cm. Trebuie să iei în considerare că îți trebuie loc să faci și 2 noduri. Apoi am trecut cele 5 fire prin cupa pentru nod și am făcut un nod la capăt. Partea asta poate să fie un pic mai dificilă pentru că acea cupă are o gaură mică și trebuie să treci prin ea 5 fire. Poți să te folosești și de un ac ca să nu îți pierzi răbdarea.

Apoi am tăiat ciuful de ață rămas și am strâns cu ajutorul cleștelui cupa.

Am înșirat bile pe fiecare ață cu ajutorul acului, încercând să le fac cam de aceeași lungime.

Ca să nu curgă toate bilele în timp ce le manevrez am legat o bilă la capătul fiecărei ațe. Atenție! Bila trebuie să fie cât mai strânsă de șirang, altfel vei avea locuri goale în colier, unde se va vedea doar ața!

Și acum vine noua mea descoperire: dacă dorești să fac un colier răsucit trebuie să împarți ațele în 2 grupe, să răsucești fiecare grupă în aceeași direcție și apoi să răsucești grupele între ele în direcția opusă. Dacă e un pic neclar sper să vă lămurească pozele:

Acum vine din nou partea grea în care trebuie să trecem capetele de ață prin cupa pentru nod…la partea asta îți recomand să te gândești că e ultima dată și vei scăpa 😀

Pentru că s-ar putea să se mai desfacă ața întoarsă în timp ce încerci să o treci prin cupă, recomand să răsucești mai tare cele 2 grupe de ață.

Dacă vrei să ai tot colierul din bile atunci va trebui să pui la capat sistemul de închidere și ai terminat. Eu vreau să am bile răsucite doar în partea din față și de aceea va trebui să atașez un lanț.

SFAT: dacă nu vrei să își schimbe culoarea lanțul, recomand să folosești materiale precum bronz sau cupru.

Din păcate m-am trezit prea târziu că nu am un sistem de închidere la colier. Am avut din fericire o tortiță de cercel din bronz desperechiată și am folosit-o pe aceea. Am îndoit-o pentru ca să nu se desfacă lanțul.

Gata! Sper că v-a plăcut proiectul de azi. Dacă faceți colere de grenul acesta ne-ar place foarte mult să ne trimiteți poze!

O zi frumoasă și răcoroasă și have fun cu DIY-ul!

 

Alina

3 Comments

    • cum să nu 😛
      zi-mi într-un mail pe ce culori ai vrea și se rezolvă. Dar să știi că nu e greu de făcut și îl poți face și tu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *