DIY: Brățară din sticlă de plastic!

Accesoriile sunt foarte importante când vrei să ai o ținută completă. În ultimii ani au aparut în toate magazinele brățările în set și de aceea ne place din ce în ce mai mult să punem multe multe brățări pe mână. Mie nu îmi plăcea acest trend din mai multe motive:

– mi se pare că îmi anunț apariția cu cel puțin 5 minute înainte pentru că zuruie la fiecare mișcare

– fiind multe pot să fie destul de grele

– am o încheietură subțire și de obicei îmi sunt toate brățările mari și risc să le pierd

– sunt destul de costisitoare dacă vrei să strângi multe, etc.

Eu am rezolvat aceste probleme cu un proiect foarte drăguț pe care trebuie să îl împart cu voi.

De multe ori mă trezesc cu o mică colecție de sticle de plastic de 0,5 l pe care le mut dintr-o parte în alta și care ajung să mă încurce. Acum am găsit o modalitate să refolosesc aceste sticle: fac brățări din ele!

Pentru acest proiect ai nevoie de:

– o sticlă de plastic de 0,5 l

– panglică sau material

– hârtie (opțional)

– marker (opțional)

– cutter (recomandat)/foarfecă/cuțit

– super glue/orice fel de lipici care poate să lipească material și plastic

 

Ca să îmi fie mai ușor să tai uniform sticla am hotărât să fac benzi din hârtie care să mă ghideze când o voi tăia. Am tăiat benzi de 1 cm si 1,5 cm lățime, dar poți să le tai cât de groase vrei.

După ce am tăiat benzile din hârtie le-am lipit pe sticlă și apoi am marcat cu markerul marginea, în cazul în care se deplasează hârtia când tai.

Apoi tai încet sticla cu cutterul. Recomand cutterul pentru că e subțire și poți să ai o precizie mai mare decât cu un cuțit sau o foarfecă. Dacă nu ai cutter încearcă sa găsești o foarfecă cu lamă mai subțire. Dacă folosești cuțitul (e ca ultimă variantă) ar trebui să ai și o pilă la îndemână ca să finisezi marginile (e necesar mai ales dacă folosești o panglică subțire).

Am acum cercurile de plastic care vor fi baza brățării mele. Am tăiat panglica de aproximativ 80 cm (mai bine mai mult dectâ prea puțin) și am tot înclinat-o în coace și în colo pe baza brățarii ca să găsesc poziția în care o voi lipi. Am pus un pic de lipici pe interior (e important să pui pe interior pentru că altfel riști să se vadă urât dacă trece lipiciul prin material) și am lipit primul colț. La fiecare întoarcere a panglicii lipesc pe interior cu lipici. Am grijă să se suprapună un pic rândurile.

Când am ajuns la sfârșit îndoi marginea în interior ca să nu se franjureze și lipesc panglica.

Sfat: dacă nu găsești panglică cu modelul dorit poți să folosești și material, pe care îl tai în fâșii (așa am făcut la brățara neagră cu flori), dar trebuie să ai grijă să nu fie prea subțire. Dacă e prea subțire trece prin el lipiciul și ajungi cu mâinile lipite de brățară.

Gata! Acum am 3 brățări ușoare, care nu zdrăngăne la fiecare mișcare și care nu îmi cad de pe mână.

 

 

Transformă și tu banala sticlă de apă într-o atracție colorată și frumoasă! Sper să vă fie util acest tutorial și să vă faceți cât mai multe brățări frumoase și colorate ca să completați ținutele voastre. Spor la reciclat!

 

Alina

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *