DIY: Operațiunea tăierea tricoului

Azi am trecut din întâmplare pe lângă un second hand din Mănăștur. Am fost atrasă de o rochiță din vitrină, dar pentru că mi-a fost mare, am zis să îmi continui totuși căutarile. Răsfoind printre haine, am descoperit un tricou cu sigla lui Superman, dar era mărimea XXL… De când am fost mică am vrut un tricou cu Superman sau Batman și am tot ținut acest secret pentru mine…era clar că nu puteam să zic nu unui asemena tricou, care  mai și costa doar 9 lei. Așa că l-am luat! Am ajuns acasă și m-am pus pe treabă. Trebuia să îl modific cumva ca să îmi fie bun.

Așa arăta el inițial:

 

Primul și cel mai important lucru e să îl îndrepți și să fie îndoit pe cusătură tot tricoul, asta în cazul în care nu e foarte uzat, alungit și răsucit, când deja nu mai are importanță dacă e un pic strâmb 😀

Ca să nu tot măsor talia, lungimea și pieptul am luat un maiou, l-am pus peste tricou și am marcat cu cretă mărimea maioului.

Dacă vrei să ai un tricou de aceeași mărime ca maioul, trebuie să lași 1 cm în plus când îl tai (cam atât ia cusătura). După ce l-am tăiat, l-am întors pe dos. Ca să nu se miște în timp ce îl cos și să nu mă trezesc cu un capăt mai lung, am prins marginile cu ace de gămălie.

Am cusut marginile și am lăsat partea de jos, gâtul și mânecile necusute. Dacă mergi pe această variantă, trage un pic de margini până se rulează un pic. Asta ajută ca să nu se destrame materialul și nu mai arată ca un tricou măcelărit. Dacă vrei sa ai tiv frumos la toate marginile, poți să tai benzi de câte 4 cm din resturile tricoului, le calci cu fierul de călcat în doua și apoi calci marginile în interior. Banda obținută o coși pe marginile tricoului și ai terminat. O alta variantă este să coși o panglică îndoită în două în loc de tiv (ATENȚIE: marginile nu vor mai fi elastice în acest caz!).

GATA! Acum am tricoul mult dorit 😀

Sper să te ajute acest proiect! De acum încolo când vei vedea un tricou cu un logo care îți place, nu va mai trebui să ieși dezamăgită din magazin pentru că nu îl au pe măsurile tale!

După toate “operațiile” tricoul arată așa:

Alina

2 Comments

  1. Criminal!:)) De fapt nuuuu… u faci parte din aia buni… e… bestial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *