DIY:Colier cu lanț și împletitură

Am vrut să fac colierul acesta de foarte mult timp, acum, în sfârșit am avut ocazia. Aceste coliere sunt cam peste tot în magazinele online frecventate de iubitorii de modă din lume. Marele avantaj este că sunt extrem de ușor de făcut…și atunci de ce sa nu ai și tu un colier în culorile tale preferate? Nu există un anume anotimp care se potrivește pentru ele, le poți purta de primăvara până iarna și poți să faci combinații de culori din cele mai trăznite. Gata cu introducerea, hai să facem colierul!

Ai nevoie de:

 

– foarfecă

– lanț de orice culoare și orice mărime preferi

– agrafe de păr

– ață colorată (de preferat mai groasă pentru că îți ușurează munca)

– ace cu buclă sau panglică sau orice sistem de închidere dorești să folosești

– clește cu vârf rotund (opțional)

Primul pas e să măsori cât de lung vrei să fie colierul. Al meu e de 43 cm lungime. Apoi măsori ața. Ca să fii sigură că îți ajunge ața. Eu recomand să iei de 2 ori și jumătate lungimea lanțului (mai bine pui mai multă decât prea puțină). E important cât de multă ață folosești: nu recomand să fie grosimea aței mai mare decât cea a lanțului.

După ce ai 2 șnururi de culori diferite le faci un nod la un capăt și pui o agrafă pe fiecare șnur.

 

Agrafele te vor ajuta să pui ața mai ușor prin lanț. Eu am pus șnurul roz prin prima zală a lanțului prin partea de jos.

 

Am pus șnurul roz pe partea stângă, am trecut cel verde peste el și apoi am băgat șnurul verde în zala următoare. E important să respecți tiparul pe tot parcursul lanțului. Nu trebuie sa fie exact acest tipar. După ce ai încercat cu acest tipar poți să iți faci propriul tău stil de a împleti, poți să împletești în 3 sau chiar în 4.

 

Așa arată colierul după câteva împletituri:

 

Așa arată colierul după ce am terminat de împletit:

 

Când ajungi la capătul lanțului faci pur și simplu un nod și gata!

Închiderea se poate face cu o închizătoare normală din metal, cu o panglica legată la fiecare capăt sau dintr-un ac cu buclă pe care îl îndoi în formă de închizătoare (cum am făcut aici: http://fetecuetichete.ro/diy-bratara-din-pielepanglicasnur/ )

Așa arată produsul final:

Încearcă și tu să faci acest colier! E simplu și foarte foarte ieftin! (ață 0,70 lei legătura, 50 cm lanț 4 lei).

Spor la făcut coliere și nu uita: cel mai important e să te distrezi la maxim cu proiectele tale!

 

 

Alina

12 Comments

    • eu am luat lantul de la mercerie. In Cluj poti sa incerci la Nico Claus pe Eroilor, in piata Marasti sau in Manastur sau la merceria care e langa Fierul. Daca te intereseaza acest gen de coliere vom posta in curand un tutorial filmat cu un model mai complex.

    • Se gasesc si lanturi mai groase 🙂 mie imi place sa se vada mai mult ata si mai putin lantul, de aceea am ales acest lant. Iti recomand sa cauti prin mercerii. Daca nu gasesti ce vrei tu la mercerie poti sa incerci sa cauti pe breslo.ro

  1. A iesit foarte frumos! Dar la tine nu se rasuceste lantul la gat dupa ce il prinzi?

    • Salut, Iulia. Colierul meu nu se rasuceste dupa ce il prind. Daca ai problema asta incearca atunci cand impletesti lantul cu ata sa nu tii lantul drept. Daca lasi lantul in forma de “U” nu se va mai rasuci si se poate plia pe forma naturala a gatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *