Interviu Juli handmade

 

1. Cum începe povestea ta cu moda în rolul principal?

Consider că toată povestea a început datorită colecţiei mele imense de nasturi. Mereu am avut o slăbiciune pentru nasturi de toate formele, texturile și culorile, pe care i-am strâns de peste tot și într-un final am luat hotărârea de a face ceva cu ei! Așa că am început să îi transform în cercei, agrafe și broșe pe care în scurt timp le-am împărțit în colo și încoace și văzând că am succes m-am hotarat să îmi deschid un magazin virtual. Aș zice că eu am ales domeniul modei, nu el pe mine.

2.  Ce crezi că ai adus nou pe piață cu această  afacere?

Din toată experiența handmade am dedus că am foarte multă răbdare. Am răbdarea de a sta ore întregi în fața unui accesoriu, până consider eu că a ieșit așa cum mi-am propus de la bun început, deși multe se mai schimbă pe parcurs.

Consider ca reușesc să fac combinații foarte frumoase de culori, lucru care m-ar diferenția de unii designeri.

3. Ce materiale foloseşti pentru creațiile tale și de unde le procuri?

Folosesc o grămadă de materiale, însă mi se pare că în ultima vreme mă axez mai mult pe piele. Pe lângă piele mai folosesc lemn, mărgele de sticlă și porțelan, elemente metalice, textile, sârmă, dantelă, clei polimeric și unele vopsele pe bază de apă. Materialele mi le procur de peste tot de unde am ocazia, fie din magazine de prin Cluj sau din orașe prin care mai ajung, fie online de pe breslo sau etsy.

4. Ce te inspiră? De unde iți vin ideile pentru noile creații?

Ideile vin de peste tot, pe unele pe notez, pe altele le desenez, însă după cum am mai spus, se schimbă pe parcurs, deoarece altfel arată live decât în capul meu. În general mă axez pe stilul boho, cu pene, frunze, împletituri, dantele, dar și stilul minimalist, cu linii clare și forme simple. În general clientela îmi spune cam ce și-ar dori, în cazul în care nu e pe stoc acel produs, iar restul ramane la latitudinea mea, clientul având încredere în ce ar putea să iasă.

5. Cât lucrezi în medie pentru a finaliza o comandă?

Nu m-am gândit niciodată la timpul investit în accesoriile mele, nici nu îmi dau seama cum trece, dar în general se vinde cam ce am pe stoc, așa că timpul constă doar în împachetare și expediereJ. Totuși, orientativ, la o pereche de cercei mai complexă pot lucra în jur de 3-4 ore.

6. Pentru cine ai făcut prima ta creație?

Pentru mine lucram în prima faza 🙂 . Îmi modificam tot felul de haine mai simple.

7. Între ce prețuri variază produsele tale?

Prețurile produselor mele încep de pe la 5 lei, agrafele, și ajung pe la 38, în cazul colierelor.

8. Ce părere ai despre moda în Cluj? Stie lumea sa se îmbrace și să se accesorizeze?

Mie mi se pare că, în general, în Cluj, lumea se îmbracă bine și accesorizează corect.

Apreciez că multă lume optează pt lucruşoarele handmade care dau unicitate ținutei și un aer boem, pe care ori și le fac singuri, ori le achiziționeaza de la târguri sau din online.

9. Ce trend/modă ai vrea să nu mai dispară?

Îmi place ce se poartă azi, datorită acestei reveniri a modei anilor 50-60, când feminitatea era tratată la superlativ. Daca acest val nu ar dispărea, eu aș zice că sunt pe deplin fericită.

10. Ai o clientela ţintă?

Nu. Mi-aș dori ca produsele pe care le realizez să fie pentru toate vârstele și toate gusturile.

11. Ce planuri ai pe viitor?

Nu am planuri foarte mărețe pentru viitorul meu. O să continui să realizez produse pe care le voi posta în magazinul meu, asta în cazul în care voi avea timp, deoarece mă așteaptă diploma anul viitor.

  Cerecei: 33 lei  

 Colier: 38 lei 

 

 

 Cercei: 33 lei

 Colier38 lei 

 

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *