Eternii Jeanşi – Go Green!

Da, se ştie! Noi fetele adorăm jeanşii. Fie că sunt strâmţi, largi, tip scutec (parafrazând-o pe Alina :P), albi, roz, albaştri, clasici, eleganţi, niciodată nu avem destule perechi. Şi da, de fiecare dată când intrăm într-un magazin, sigur mergem și către raionul de jeanşi, iar dacă nu avem bugetul necesar să îi achiziţionăm, ne gândim cu zilele, săptămânile la ei şi ne visăm purtându-i cu cine ştie ce tricou rătăcit prin dulap.

Bun, bun, bun!!! Dar oare câte dintre noi ştiu cum se produce o pereche de jeanşi? Câte resurse se consumă pentru a defini produsul final?

www.gizmo.com

Compania Clariant, o firmă de chimicale din Elveția, a pus în practică o metodă eco-friendly pentru confecţionarea jeanşilor, cunoscută sub numele de Advanced Denim. Aceștia susţin că în cazul în care un sfert din producătorii de jeanşi ar introduce această tehnologie în procesul de producție, într-un an s-ar putea economisi apa necesară unei populaţii de 1,7 milioane oameni. De asemenea, utilizând Advanced Denim s-ar consuma cu 30% mai puţină energie electrică … şi, şi… numărul agenţilor chimici folosiţi în producţie se reduce semnificativ doar la unul!

www.siam-trading.com

Întrebare: pentru câţi dintre noi această ştire chiar are vreo importanţă? Pentru mine personal contează, chiar dacă probabil nu îmi voi achiziţiona  o astfel de pereche de jeanşi foarte curând şi mai mult ca sigur motivul va fi preţul. Voi când mergeţi la cumpărături analizaţi eticheta produselor cu mare atenţie sau puneţi în coş ce vă pică în mână? Eu am început să fiu mai atentă la tot, de la ceea ce achiziţionez până la ceea ce mănânc şi sper să ajung să fiu o persoană 100% eco-friendly, deși sunt conştientă că este un obiectiv măreţ care presupune timp și implicare. Aşa că acum pot să adaug la lista mea şi jeanşii eco-friendly. Let’s GO GREEN!

Simina

2 Comments

  1. Multa lume zice ca nu e important… bine ma, cu ce ajuta daca sting eu becu’ pe casa scarii, chiar crezi ca se va schimba ceva in lume daca o sa port eu jeansi eco… din cauza unei astfel de atitudini totul merge in jos. Felicitari fetelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *