DIY: Cercei cu pene

Am ieșit cu fetele la o limonadă acu’ câteva zile și am constatat că tot a doua persoană avea cercei cu pene. Maria zicea că ar vrea o pereche și de aceea am zis să încerc să fac câteva modele. Dacă nu aveți prin casă o pernă pe care doriți să o sacrificați, ați putea să cumpărați o pungă cu mai multe culori de pene. Eu am multe multe pene de la găinile mătușii mele pe care le-am tot strâns în speranța că voi face ceva cu ele și acum în sfârșit le-a sosit momentul. O altă variantă ar fi să dați o plimbare prin parc, acolo sigur veți găsi pene prin iarbă…sau să ademeniți niște porumbei în Piața Unirii.  :))

Pentru acest proiect vă trebuie:

– pene

– clește cu vârf lung

– clește pentru tăiat sau foarfecă

– feronerie pentru finisarea capătului de șnur

– tortițe de cercei

– ață cerată (opțional)

– bile/mărgele (opțional)

– lanț și zale mici (opțional)

Mie îmi place cum arată 2 pene cu model diferit suprapuse. Am gasit 2 pene care arătau bine împreună și le-am tăiat deodată.

Am rupt puful de la capăt ca să nu mă încurce.

Am prins penele cu feroneria pentru capătul de șnur. E mult mai ușor acest pas dacă las un pic din pană să iasă pe cealaltă parte pentru că atunci când țin cu mâna bucla prind și penele și pot să închid mai ușor cu cleștele cele două mânute metalice.

După ce am strâns bine mânuțele metalice, tai coada penelor ca să nu mă încurce când vreau să prind tortița de cercel.

Dacă vreau o pereche simplă de cercei mai fac încă o legătură de pene legată și pun pe fiecare tortițe de cercei la capăt.

Eu am vrut sa fac cerceii mai stufoși si de aceea am pus doua legături de pene pe un cercel. Când am făcut cea de-a doua legătură am avut grijă să fie mai mică decât prima.

După ce am mai făcut încă 2 bucați asemănătoare, am vrut sa le atașez de tortiță însă nu imi plăcea că se suprapuneau prea tare (a doua legatură de pene ar fi trebuit sa fie mai mică)…de aceea am hotărât să pun un lanț la capătul penelor mai lungi pentru a le coborî un pic. Lanțul l-am prins cu ajutorul unei zale.

După ce am găsit lungimea ideală pentru lanț (e o chestie de preferință) am atașat tortița pentru cercei.

Pentru că vroiam ca Maria să aibă de unde alege, am mai făcut 2 modele. Astea sunt cele 3 variante:

La modelul cu pene albe am mai pus la prinderea penelor si o bucată de ață cerată cu biluțe de lemn. Iar primul model l-am lasat cu o singură legătură de pene si am prins între tortița de cercel și pene, un ac cu buclă pe care am pus bile din lemn. Dacă vrei mai multe culori cumpără un spray colorat sau pictează-le cu vopsea acrilică. Doar imaginația nu are limite!

Bineînțeles nu m-am putut abține să nu încerc cerceii noi…

 

 

Eu zic că e destul de ușor să iți faci propria pereche de cercei din pene! Încearcă și tu și trimite-ne poze! Vara, în bătaia vântului arată minunat acești cercei și partea bună e că de banii pe care i-ai fi cheltuit în mod normal pe o pereche, îți poți face multe multe modele dupa gustul tău!

La treabă!

Alina

4 Comments

  1. Cei cu pene albe sunt cei mai grozavi!..
    Pff si din astia trebuie sa imi fac…

    • Poți să comanzi de pe Breslo.ro sau poți să îți cumperi direct din Cluj. Eu ma duc de obicei pe strada David Ferenc (una din cele 2 străzi din spate de la Sora). Pe partea srângă a străzii este un magazin cu tot felu de chestii, de la feronerii pentru bijuterii până la margele și vopsea. Spor la cercelărit 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *