Interviu Amsty

1. Cum a început povestea de dragoste cu moda?  Cine a ales pe cine: tu pe ea sau ea pe tine?

Ea doar “mi-a făcut cu ochiul” acum mult timp, însă eu am ales să mă îndrăgostesc tot mai mult prin alegerile pe care le-am făcut de mică. De când mă ştiu am fost atrasă de frumos, de artă în toate formele ei, de detalii, de migală, de valoare. Am lucrat într-un domeniu în care mi-am permis să experimentez cam tot ce îmi trecea prin minte din punct de vedere al vestimentaţiei şi al look-ului în ansamblu, astfel nu mi-am limitat creaţiile din acea perioadă.

2. Ce materiale foloseşti pentru creaţiile tale şi de unde le procuri?

Îmi place să folosesc o varietate cât mai mare de ţesături, însă sunt câteva pe care le folosesc des: voalul, mătasea, dantela, brocardul, taftaua, materialele elastice şi le achiziţionez de la magazinele de profil din oraş  sau de la depozite de ţesături calitative de import.

3. Cât lucrezi în medie pentru a finaliza o comandă (o rochie de seară să spunem) şi de câte întâlniri cu clienta ai nevoie pentru a te asigura că totul merge conform planului?

La prima întâlnire stabilim modelul, ţesăturile şi accesoriile folosite în crearea piesei vestimentare, apoi mai urmează între 1 şi 4 probe până la finalizarea ţinutei, desigur în funcţie de complexitate. La fel este şi cu timpul alocat confecţionării efective, poate dura de la 1 zi la 5 zile.

4. Între ce preţuri variază rochiţele?

Între 100 și 900 ron.

5.  Cu ce crezi că ai venit nou pe piaţă în momentul în care ai deschis această afacere? Ce te diferenţiază faţă de ceilalţi designeri şi care crezi că este punctul tău forte?

Acest mic atelier l-am deschis în luna martie a anului trecut, din dorinţa mea arzătoare de a porni pe acest drum alături de câteva persoane cu experienţă în croitorie.

În primul rand, doresc ca fiecare client care îmi trece pragul să se simtă confortabil şi să discute deschis despre ceea ce îşi doreşte să poarte. Cred cu tărie că fiecare designer trebuie sa îşi exprime unicitatea şi originalitatea prin creaţiile sale, iar asta învăț să o fac cât mai bine în fiecare zi. Aici mai adaug şi felul în care abordez clientul, nepresându-l în nici un fel spre a achiziţiona sau a purta ceva ce nu credem că îl reprezintă. Sunt convinsă că atunci când îi acord atenţia cuvenită şi nu încerc cu tot dinadinsul să depăşesc limite, doar pentru a convinge şi a şoca, am parte de ceea ce caut de fapt să împlinesc în acest atelier: relaţionare, calitate, colaborare de durată, prietenie și satisfacţie pentru ambele părţi.

Punctul forte este încrederea în mine.

6. Ce părere ai despre moda în Cluj? Care sunt sfaturile pe care le-ai oferi tinerelor femei, care îşi doresc să arate întotdeauna bine şi să fie în pas cu moda?

Cu toate că oraşul nostru are designeri foarte buni, lumea nu este încă foarte deschisă în a-şi procura haine de la astfel de ateliere sau buticuri. Nu este neaparat o situaţie locală, asta se întâmplă în toate oraşele ţării, însă în ultimii ani cumpărătorii au început să pună accent pe micile ateliere de profil, vintage-uri, handmade-uri. Sigur, mulți preferă din obişnuinţă şi comoditate să meargă la marile lanţuri de magazine şi să cumpere piese de calitate nu foarte înaltă. Plus uniformizarea în masă, spre exemplu: liceeni, studenţii care poartă aceleaşi jackete, t-shirt-uri sau încălţări. Mult mai bine stăm la capitolul ţinute de ocazie, unde lucrurile decurg altfel, probabil din lipsa ofertei avantajoase pe piaţă şi a temerii de a mai apărea cineva cu o rochie identică la eveniment.

Cât despre tinerele care pun mare accent pe înfăţişare, ideea nu este să copiem fidel o ținută dintr-un glossy, ci să căutăm să alegem cu adevărat piesele care ne reprezintă, urmând tendinţele. Lucrurile forţate se văd, se simt, astfel observăm de multe ori domnişoare în ţinute care pur şi simplu nu li se potrivesc.

7. Ce trend/modă ai vrea sa revină/să nu mai dispară?

Cu toate că iubesc moda anilor ’50, nu cred că aş vrea să revină pentru totdeauna, ar fi mult prea monoton ca oriunde ţi-ai arunca privirea să zăreşti acelaşi stil al ţinutelor. Suntem diferiţi, iar asta trebuie să se vadă şi în alegerile vestimentare pe care le facem.

8. Până la urmă imprimeurile de zebră sunt albe cu dungi negre sau negre cu dungi albe? 🙂

Depinde de privitor. Pentru mine sunt albe cu dungi negre 😉

Rochie: 180 lei

Rochie: 170 lei

Rochie: 160 lei

 Rochie: 330 lei


Rochie: 250 lei

Bluză: 80 lei

 

admin

4 Comments

  1. Cel mai mult imi place rochita roz cu spate gol pe care o poarta Alina! Bea-utiful! 😀

    • Să știi că aia e și preferata mea…bineînteles că sunt total obiectivă la faza asta ;)) 😛

  2. Rochia roz pe care simina o poarta e de vis. O rochie de zane as putea spune, cred ca te face sa te simti ca o zana. Etichetat! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *