În loc de prefaţă

Fetecuetichete a pornit ca o răzvrătire împotriva revistelor glossy sau a site-urilor de profil, care precum basmele din copilărie în care fata cea săracă se îmbogățește peste noapte datorită hărniciei și mărinimiei ei, iar binele învinge răul și adevărul minciuna,  dezvăluie o lume dureros de diferită față de viata de zi cu zi. Nu vrem sa fim cârcotașe, știm că ideea generală a acestor reviste este să prezinte noile colecții ale arhicunoscuților designeri sau tendințele anului, însă haideți să fim serioase, nu e ca și cum daca mergi din magazin în magazin (fie și în Piața Mihai Viteazul), nu îți dai seama care sunt noile culori sau tendințele anului…mda, mai putin partea cu noile colecții ale lui Louis Vuiton sau Calvin Klein.

O altă idee a noastră, pe care sperăm să ne-o argumentam cât mai bine de-a lungul timpului, este acest cult al brandului și venerarea  numelor super cunsocute, pe sistemul „De unde ți-ai cumpărat geanta? Este superbă!  E de la un SH, 30 de lei! Aah, trebuia sa zici și tu ca e de la Zara!!”. Nu ne dorim să contestăm marii creatori de modă sau faimoasele magazine de haine (ar fi și culmea), dar credem că această mentalitate pur românească „cu cât scrie brandul mai mare pe tricou, cu atât mai bine” sau “nu-mi permit un tricou Lacoste, dar pot sa îmi cumpăr un fake” trebuie schimbată.

Pentru toate astea, vom scotoci fiecare magazinaș din fiecare piață și fiecare second hand de pe fiecare straduță din Cluj si vom încerca să vă convingem că putem fi la modă și cu bani puțini. Veți primi o etichetă cu toate detaliile fiecărei ținute, de la preț la adresa magazinului și bineînțeles o casuță de comment unde veți putea cere lămuriri suplimentare.

Pentru cele și de ce nu CEI care vor să fie cu adevărat altfel, vom avea o categorie de interviuri cu talentații designeri ai Clujului, care vă vor ajuta nu numai să îi cunoașteți  mai bine și să le apreciați munca, ci poate și să vă găsiți ținute unice și personalizate.

Iar dacă faceți parte din gașca celor care suspină după minunățiile magazinelor de accesorii pentru că știți că bugetul vă limitează la unul, două articole, atunci veți iubi categoria noastră de Do It Yourself. Colega noastră, Alina, se va chinui mai mult să ne explice, decât să confecționeze minunate accesorii pentru orice tip de ținută.

Să înceapă revoluția! 😆

Maria

3 Comments

  1. Va salut fetelor. Eu v-am descoperit blogul de cateva zile si sunt foarte incantata de ideea voastra. Aveti dreptate, nu trebuie neaparat sa fim imbracate de top designeri ca sa aratam bine. Mai mult decat atat cred ca increderea pe care o capeti atunci cand iti combini singura o tinuta se transmite mai puternic celor din jur decat faptul ca esti imbracata de stiu eu ce designer recunoscut international. Astept cu nerabdare sa vad cu ce idei mai veniti acum pe final de an. Va doresc multa inpiratie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *