DIY: Brățară din piele/panglică/șnur

Am făcut și refăcut acest tutorial și tot m-am gandit ce s-ar potrivi cel mai bine pentru început. Am hotărât să vă arat cum se fac aceste brățări pentru că sunt accesorii care se pot modifica și personaliza atât de tare încât se pierde modelul de bază de la care s-a pornit. De când eram mică mi-au placut acest gen de brățări si luând în vedere că anul acesta au fost peste tot (de exemplu H&M) m-am gândit că să vă arat alternativa muuuult mai ieftină (2 – 3 ron). Pentru acest proiect veți avea nevoie de:

– foarfecă

– panglică subțire/șnur din piele/ață groasă/panglică

– ace cu buclă sau zală de 3mm si închizatoare

– feronerie pentru finisarea capătului de șnur

– charm-uri/margele (opțional)

– clește pentru bucle

– clește cu vârf lung

– clește pentru tăiat (opțional după caz)

Prima brățară o voi face dintr-un șnur de piele. Mie imi place sa fie căt mai strânsă pe mână si de aceea masor exact lungimea.

Apoi pun la capătul șnurului terminația metalică cu ajutorul cleștelui. Presez o latură bine pe șnur și apoi cealaltă. Repet si pe cealaltă parte.

La această brățară voi face închiderea cu o închizătoare. Voi deschide o zală cu ajutorul celor doi clești si pe zală voi agăța un capăt de șnur și închizătoarea. Apoi închid zala la loc.

Acum că am făcut o brătară simplă doar imaginația e limita! Pentru a personaliza brățara putem să adăugăm biluțe sau charm-uri, chiar și zale!

Hai să mai facem un alt model!

Pentru acestă brățară voi avea nevoie de un charm sau o zală fără deschidere care va fi în centru. Masor incă o data lățimea mâinii și tai doua șnururi cam cu 5mm mai scurte decât lungimea masurată. Apoi trec șnurul prin charm ca în imaginea de mai jos:

Dacă nu vă plac brățările care se mișcă tot timpul pe mâna ar trebui sa fac un nod pe fiecare parte ca sa fixez charmul. Eu voi continua fără nod pentru că mi se pare că e mai finuță brățara așa. După ce am verificat dacă e simetric totul putem sa punem terminațiile metalice.

Acum, presupunând ca nu avem tot timpul inchizători la dispozitie va voi arăta cum sa faceti o inchizătoare de la zero. Ne trebuie un ac cu bucla de vreo 2,5 cm. Punem acul la capătul cel mai gros al cleștelui pentru bucle si intoarcem acul in jurul cleștelui. Apoi îndoim marginea rămasă în exterior ca la un cercel și incovoiem un pic acul chiar sub bucla cea mică. Vom avea unfel de tortiță de cercel care va servi drept închidere. Eu prefer genul acesta de închideri pentru ca imi pun mai ușor brățările pe mana și dacă sunt facute cum trebuie nu ai cum să pierzi brățara.

Așa arată produsul final:

Acestea sunt alte variante de brățări făcute pe același sistem:

Sper că v-a fost de folos acest tutorial și că veți face multe multe brățări colorate și frumoase! Dacă vă puneți pe treabă să imi arătați si mie ce ați facut, mi-ar plăcea foarte mult.

Nu uitați că cel mai important lucru e să vă distrați la maxim cu proiectele voastre!

Alina

3 Comments

  1. Am si eu o intrebare,de unde pot achizitiona snurul,accesoriile si terminatia metalica?multumesc!

    • Poți să le cumperi de pe breslo.ro, unde sunt mai multe magazine virtuale, sau în caz că ești din Cluj, poți să mergi pe strada David Ferenc (cea de langă Sora) și undeva pe la începutul străzii pe partea stangă vei gasi un magazin cu tot felul de chestii pentru proiecte handmade. Șnur din imitație de piele sau panglică poți să cumperi de la mercerie (tot pe strada David Ferenc, în capăt, pe partea dreaptă -aici au muuulte lucruri- sau la unul din magazinele Nico Claus). Spor la treabă 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *